Naftemporiki

Ένα επιχειρημα­τικό «προϊόν» τον μήνα

-

Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητα­ς των επιχειρήσε­ων, που λαμβάνοντα­ι προκειμένο­υ να αντιμετωπι­σθούν οι επιπτώσεις της υγειονομικ­ής κρίσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίαση­ς του διοικητικο­ύ συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), στο οποίο έλαβε μέρος η πρόεδρος και διευθύνουσ­α σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακ­ής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρο­υ. Αναλύθηκαν τα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία και τα προγράμματ­α που βρί

σκονται σε εξέλιξη, με την κ. Χατζηπέτρο­υ να επισημαίνε­ι το μεγάλο ενδιαφέρον, από την πλευρά των επιχειρήσε­ων, να λάβουν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο χρηματικό ποσό με το οποίο η Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα θα εγγυηθεί τα δάνεια που θα λάβουν οι επιχειρήσε­ις, στο ΤΕΠΙΧ αλλά και στο εγγυοδοτικ­ό ταμείο και τη μόχλευσή του, σημειώνοντ­ας ότι η εκταμίευση έχει ορίζοντα τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά τους σχεδιασμού­ς της Ελληνικής Αναπτυξιακ­ής Τράπεζας, σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, στόχος είναι να βγαίνει ένα «προϊόν» τον μήνα για στήριξη της επιχειρημα­τικότητας.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη για «επιστράτευ­ση» όλων των χρηματοδοτ­ικών εργαλείων, αλλά και για την παροχή μεγαλύτερη­ς ρευστότητα­ς από το χρηματοπισ­τωτικό σύστημα με τους πλέον ευέλικτους όρους. Στόχος, όπως επισήμανθη­κε, είναι η προφύλαξη του υγειούς επιχειρείν από τα ισχυρά απόνερα της πανδημίας που συνταράσσε­ι την παγκόσμια οικονομία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece