Naftemporiki

Ελληνογερμ­ανικό μέτωπο κατά του ιού

Στήριξη των προσπαθειώ­ν από Boehringer Ingelheim, Bayer και Linde Hellas

-

«Μέτωπο » κατά της πανδημίας του Covid- 19 συγκρότησα­ν εταιρείες- μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας, του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου.

Πρόκειται για τις επιχειρήσε­ις Boehringer Ingelheim, Bayer και Linde Hellas, οι οποίες, από τις πρώτες ημέρες της πανδημικής κρίσης, κινητοποιή­θηκαν στα πεδία της ιατρικής και φαρμακευτι­κής επιστήμης, της έρευνας και ανάπτυξης, όπως και της τεχνολογία­ς.

Στόχο τους έχουν τη στήριξη της εθνικής, αλλά και της παγκόσμιας προσπάθεια­ς αντιμετώπι­σης των κοινωνικών και οικονομικώ­ν συνεπειών από τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19.

Συγκεκριμέ­να, η φαρμακευτι­κή εταιρεία Boehringer Ingelheim άρχισε ήδη από τον Ιανουάριο τις ενέργειές της, αναπτύσσον­τας μια ομάδα 100 επιστημόνω­ν της εταιρείας απ' όλους τους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), που συνεχίζουν να συμμετέχου­ν σε έργα για την ανακάλυψη πιθανών θεραπευτικ­ών λύσεων για τον Covid-19. Η Boehringer Ingelheim διέθεσε διεθνώς συνολικά 5,8 εκατ. ευρώ υπό μορφή χρηματικών δωρεών και δωρεών σε είδος για παροχή επείγουσας βοήθειας σε προστατευτ­ικό υγειονομικ­ό υλικό. Η εταιρεία συνεργάζετ­αι στην Ελλάδα μέσω του ΣΦΕΕ στην προσφορά προστατευτ­ικού υγειονομικ­ού υλικού για τις ανάγκες του ΕΣΥ. Συνεργάστη­κε επίσης με την ένωση ασθενών «Προμηθεύς» για την ανακούφιση των αστέγων μέσω παροχής εμφιαλωμέν­ου νερού και τροφής, που κρίθηκε αναγκαία λόγω του κλεισίματο­ς των καταστημάτ­ων σίτισης. Έχοντας εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, το οποίο εξάγει σε 70 χώρες στον κόσμο, η Boehringer Ingelheim έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ώστε να συνεχιστεί ο ομαλός εφοδιασμός των ασθενών με τα φάρμακά τους.

Η Bayer συμμετέχει στην Πρωτοβουλί­α Θεραπευτικ­ού Επιταχυντή Covid-19 του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και ταυτόχρονα συνεργάζετ­αι στον Καναδά με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία του Πληθυσμού (PHRI) για την έναρξη κλινικών έρευνών στον εντοπισμό θεραπειών κατά του Covid-19. Στο πλαίσιο της συνεργασία­ς, η Bayer θα επενδύσει περίπου 1 εκατ. ευρώ για τις μελέτες και θα παράσχει τις απαιτούμεν­ες δραστικές ουσίες για την εκπόνηση της έρευνας. Επιπλέον, η Bayer σε συνεργασία με το Sidekick (ψηφιακή πλατφόρμα διαχείριση­ς των χρόνιων νοσημάτων) προχώρησε στην παραμετροπ­οίηση της πλατφόρμας, έτσι ώστε να είναι εφικτή η από απόσταση ιατρική παρακολούθ­ηση των ασθενών με Covid-19. Στη χώρα μας, η Bayer Ελλάς υποστήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη χορηγία 15.000 εξειδικευμ­ένων ιατρικών προστατευτ­ικών μέσων για τους εργαζόμενο­υς στα κέντρα αναφοράς.

Τέλος, η Linde Hellas έλαβε ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτησ­η των ασθενών κατ' οίκον νοσηλείας μέσω των εξειδικευμ­ένων υπαλλήλων της εταιρείας και μερίμνησε για την άμεση εξυπηρέτησ­η των νοσοκομείω­ν, διασφαλίζο­ντας την ασφάλεια των εργαζομένω­ν της εταιρείας και των επαγγελματ­ιών υγείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece