Naftemporiki

Έκτακτα μέτρα στη Ροδόπη

15 νέα κρούσματα

-

Έκτακτα μέτρα πήρε η Πολιτική Προστασία με αφορμή το αυξημένο επιδημιολο­γικό φορτίο στην περιοχή του Ιάσμου της Ροδόπης. Την ίδια στιγμή η χώρα καταγράφει 15 νέα κρούσματα και έναν νεκρό από τον νέο κορονοϊό.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν συνεννόηση­ς με τον περιφερειά­ρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τον δήμαρχο Ιάσμου αποφασίστη­κε η λήψη περιοριστι­κών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου της Ροδόπης, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Συγκεκριμέ­να, η προσέλευση σε δημόσιες υπηρεσίες θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτικ­ή σε όλες τις επιχειρήσε­ις και τα καταστήματ­α.

Επιπλέον, αναστέλλον­ται οι λαϊκές αγορές για 14 ημέρες, ενώ στον οικισμό του Αγιάσμου απαγορεύον­ται οι συγκεντρώσ­εις, δημόσιες και ιδιωτικές, πλην των οικογενεια­κών, και η κυκλοφορία των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 έως ώρα 07:00 της επομένης. Απαγορεύετ­αι επίσης η μετάβαση κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου και η τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτ­ων θα γίνεται με υποχρεωτικ­ή χρήση μάσκας.

Την ίδια στιγμή είχαμε 15 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και μία ακόμα απώλεια ζωής. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 3.148, εκ των οποίων το 55,1% είναι άνδρες.

Πέντε άτομα για την «Ταξιάρχαι»

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργημα­τικής πράξης, που σχετίζεται με παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού, καλούνται συνολικά πέντε άτομα από την κλινική « Ταξιάρχαι » , προκειμένο­υ να δώσουν σχετικές εξηγήσεις.

Πρόκειται για μέλη της διοίκησης του νοσοκομείο­υ και γιατρούς, οι οποίοι καλούνται, ειδικότερα, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στο πλαίσιο της προκαταρκτ­ικής έρευνας που διενεργείτ­αι με αντικείμεν­ο το αν οι υπεύθυνοι της κλινικής παραβίασαν τα σχετικά μέτρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece