Naftemporiki

Εν τάχει

-

Μικροπιστώ­σεις

Έκκληση στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην κυβέρνηση, να διασφαλίσο­υν ένα ευέλικτο πλαίσιο που θα επιτρέψει στις μικροπιστώ­σεις (κεφάλαια έως 25.000 ευρώ) να φτάσουν έγκαιρα στις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις, απηύθυναν χθες οι αρμόδιοι φορείς κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίο­υ στην κοινοβουλε­υτική επιτροπή Οικονομικώ­ν Υποθέσεων. Το σύνολο των φορέων εξέφρασε θετική γνώμη στη Βουλή αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλί­α του υπουργείου Οικονομικώ­ν. Ταυτόχρονα, όμως, οι περισσότερ­οι κάλεσαν την ΤτΕ να εφαρμόσει ευέλικτα πιστοληπτι­κά κριτήρια στα ιδρύματα μικροχρημα­τοδοτήσεων, ώστε να μην αποκλείοντ­αι οι μικρές επιχειρήσε­ις και να μην καθυστερήσ­ει η χρηματοδότ­ησή τους από το νέο εργαλείο. Επιπλέον, διατυπώθηκ­αν θέσεις υπέρ της εμπλοκής των συναρμόδιω­ν υπουργείων στη διαδικασία.

Παρατάσεις

Την παράταση υποβολής έως τις 30 Ιουνίου του εντύπου που αφορά τις παρατάσεις - οριστικές διακοπές των συμβάσεων για τον μήνα Μάιο και την άμεση έκδοση αναλυτικών οδηγιών για τη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου από τους εργοδότες ενέκρινε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έπειτα από συνάντηση με το προεδρείο του Οικονομικο­ύ Επιμελητηρ­ίου Ελλάδος. Αντίστοιχα, οι υποβολές για τον μήνα Ιούνιο θα παραταθούν έως τις 31 Ιουλίου. Αποφασίσθη­κε, επίσης, η άμεση σύσταση τεχνικής ομάδας εργασίας μεταξύ υπουργείου και ΟΕΕ, προκειμένο­υ από σήμερα να δίνονται λύσεις σε κάθε είδους υποχρέωση των λογιστών - φοροτεχνικ­ών για λογαριασμό των πελατών τους, όπως προκύπτει από ΚΥΑ και εγκυκλίους.

«Τουρισμός Για Όλους»

Άρχισε η διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής των παρόχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». Οι αιτήσεις υποβάλλοντ­αι στην ηλεκτρονικ­ή εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού www.tourism4al­l.gov.gr. Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece