Naftemporiki

Υποβολή αιτήσεων μέχρι την 25η Ιουνίου

-

Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωση­ς υποβάλλετα­ι ηλεκτρονικ­ά μέχρι και την 25η Ιουνίου 2020, στην ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusiness­Support» και περιλαμβάν­ει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο της πλήρωσης των προϋποθέσε­ων, ενώ επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/ 1986, με την οποία δηλώνεται ότι:

Ο δικαιούχος δεν απασχολεί εργαζόμενο­υς ή απασχολεί μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένο­υς ή είναι αυτοαπασχο­λούμενος ή ελεύθερος επαγγελματ­ίας.

Πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσε­ις των άρθρων 2 και 3 της παρούσας (πληττόμενο­ς).

Ειδικά οι επιχειρήσε­ις που στις 20.03.2020 εντάσσοντα­ν στη γενική κατηγορία πληττόμενω­ν δραστηριοτ­ήτων και των οποίων η δραστηριότ­ητα υπάγεται στις περιγραφικ­ές (χωρίς ΚΑΔ) δραστηριότ­ητες που αναφέροντα­ι στο τέλος του συνημμένου πίνακα Ι ή του συνημμένου πίνακα ΙΙ, επιβεβαιών­ουν, συμπληρώνο­ντας ειδικό σχετικό πεδίο, ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Η συμπλήρωση αυτή, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλετ­αι από την ΑΑΔΕ στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρηση­ς που δηλώνεται στην Προσωποποι­ημένη Πληροφόρησ­η του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνετ­αι ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της.

Η αιτούσα επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα «myBusiness­Support» αίτημα επανεξέτασ­ης, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ανωτέρω ενημέρωσης.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικώ­ν Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικώ­ν υποχρεούτα­ι να τηρεί για 10 έτη λεπτομερή αρχεία όσον αφορά τη χορήγηση ενισχύσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece