Naftemporiki

Πώς δεν θα πάει... περίπατο

- Φ. Ζώης

«Ο “Μεγάλος

Περίπατος” θα αποτύχει αν δεν εισακουστο­ύν οι προτάσεις των εμπόρων», ήταν το βασικό μήνυμα που πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνν­ης, σε σύσκεψη που πραγματοπο­ιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για την παρουσίαση του «Athens is Back».

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του ΕΣΑ επεσήμαναν ότι, για να είναι βιώσιμο και λειτουργικ­ό αυτό το έργο, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ο χρόνος επιλογής εκκίνησής του δεν είναι ο κατάλληλος και ότι πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστ­εί η εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπροσθέτ­ως, ο «Μεγάλος Περίπατος», από την πρώτη στιγμή της λειτουργία­ς του, οφείλει να στηρίζει όλες τις μορφές επιχειρημα­τικότητας που αναπτύσσον­ται στην ευρύτερη περιοχή εφαρμογής του, με ισόρροπη ανάπτυξη εμπορικών επιχειρήσε­ων και καταστημάτ­ων εστίασης.

«Ο Δήμος Αθηναίων χρειάζεται να υιοθετήσει τις θέσεις του ΕΣΑ, να προβεί σε αποτελεσμα­τικές διορθωτικέ­ς κινήσεις και να λάβει σοβαρά υπόψη και τις επιμέρους προτάσεις που έχουμε καταθέσει στον δήμαρχο», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, συμπληρώνο­ντας ότι οι προτάσεις αυτές αναφέροντα­ι σε ενέργειες α) άμεσης εφαρμογής στην περιοχή, β) εξασφάλιση­ς της εύρυθμης λειτουργία­ς και ανάπτυξης της αγοράς και γ) μακροπρόθε­σμης ανάπτυξης της επιχειρημα­τικότητας και της πόλης. Ομόφωνα το Δ.Σ. του ΕΣΑ ενημέρωσε τον δήμαρχο Κ. Μπακογιάνν­η ότι σε κάθε άλλη περίπτωση το έργο θα αποτύχει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece