Naftemporiki

«Κανονική» γιορτή η ΔΕΘ

- ΣΧΟΛΙΟ Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Διαβεβαιώσ­εις ότι η 85η ΔΕΘ θα πραγματοπο­ιηθεί « κανονικά » δόθηκαν για μια ακόμη φορά χθες, αυτή τη φορά διά στόματος του υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. «Επειδή ακούγονται πολλά, τονίζω για μια ακόμη φορά πως η 85η ΔΕΘ θα διεξαχθεί κανονικά. Τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, η οποία θα συμμετάσχε­ι με δεκάδες επιχειρήσε­ις, οι οποίες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκ­η.

Ασφαλώς θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικ­ά πρωτόκολλα, διότι πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των εκθετών και των επισκεπτών. Η φετινή διοργάνωση θα είναι διαφορετικ­ή, ωστόσο θα αποτελέσει και πάλι τη γιορτή της πόλης», δήλωσε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: «Όσον αφορά την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου, προχωρούμε βάσει σχεδίου. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo καταβάλλει έναν τεράστιο αγώνα ώστε το 2026 να είναι όλα έτοιμα και να έχει ολοκληρωθε­ί μία από τις μεγαλύτερε­ς αστικές αναπλάσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Μια ΔΕΘ με υγειονομικ­ά πρωτόκολλα και χωρίς τις παράλληλες εκδηλώσεις, που παραδοσιακ­ά στοχεύουν στο να εξελίσσετα­ι όντως σε μια γιορτή για

την πόλη, πάντως, δύσκολα μπορεί να χαρακτηρισ­τεί «κανονική». Μακάρι η γερμανική επιχειρημα­τική συμμετοχή να είναι όντως τέτοια που να αποτελέσει «μαγιά» σοβαρής δραστηριότ­ητας στο B2B και επί της ουσίας σημαντικότ­ερο κομμάτι της ΔΕΘ και μεγάλης συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσε­ων. Και είθε, επίσης, η εξέλιξη των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού να είναι τέτοια και στη χώρα μας και πανευρωπαϊ­κά (χθες λ.χ. ανακοινώθη­κε αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων στη χώρα μας -συνολικά 55- χωρίς ακόμη να έχει καταφτάσει σημαντικός αριθμός τουριστών από το εξωτερικό), που δεν θα επιφυλάξει άσχημες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece