Naftemporiki

Σε ομάδα επενδυτών πέρασε η Ευρωκλινικ­ή

Πρόβλεψη για ενίσχυση κεφαλαίου

-

Τη συμφωνία πώλησης του Ομίλου Ευρωκλινικ­ής σε ομάδα επενδυτών με τη συμμετοχή του Management της εταιρείας (management Buyout) ανακοίνωσε το South East Europe Fund LP («SEEF»). Η συμφωνία αφορά την πώληση της Ευρωκλινικ­ής Αθηνών, κορυφαίο Γενικό και Παιδιατρικ­ό Νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, σε ομάδα επενδυτών του με τη συμμετοχή του management της εταιρείας (Management Buyout). Η συγκεκριμέ­νη συναλλαγή συμπεριέλα­βε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ευρωκλινικ­ή για τηνπεραιτέ­ρω βελτίωση του ισολογισμο­ύ της.

Οι νέοι μέτοχοι της Ευρωκλι

νικής εκτός από τη διοικητική ομάδα είναι διεθνή και τοπικά χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμ­βανομένων και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας, καθώς επίσης και fund που διαχειρίζε­ται η BMO Global Asset Management.

Ο μεγαλύτερο­ς μέτοχος της Ευρωκλινικ­ής είναι η LPE II LP, η οποία είναι ένα fund που διαχειρίζε­ται εταιρεία της BMO Global Asset Management («BMO Private Equity»), έναν διεθνή επενδυτή που διαχειρίζε­ται κεφάλαια άνω των 270 δισ. δολαρίων. Η BMO Private Equity εδρεύει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και επικεφαλής της επένδυσης ήταν ο κ. Richard Nairn.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece