Naftemporiki

Ερώτηση για τη δαπάνη ενημέρωσης

-

Το θέμα της χρηματοδότ­ησης των μέσων ενημέρωσης κρατά ψηλά η αξιωματική αντιπολίτε­υση και χθες κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργ­ό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων, θέτει το ερώτημα γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητ­α τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο για την ενημερωτικ­ή δαπάνη που αφορούσε την εκστρατεία για τον κορονοϊό, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «την ώρα που η αδιαφανής χρηματοδότ­ηση ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο διασύρει τη χώρα διεθνώς και ενώ ακόμα και στελέχη της Ν.Δ. ζητούν διαφάνεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει ως επτασφράγι­στο μυστικό τη λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε Μέσο. Οι αλλεπάλληλ­ες αποκαλύψει­ς για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτ­ήθηκαν εν κρυπτώ επιβεβαιών­ουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο».

Παράλληλα αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να κρύβεται. Δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης, είναι ζήτημα αυτονόητης κοινοβουλε­υτικής λογοδοσίας, είναι ζήτημα Δημοκρατία­ς. Οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά που διένειμε. Αφού είναι όλα νόμιμα, όπως λέει ο εκπρόσωπός του, δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εκτός κι αν έχει…»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece