Naftemporiki

Το κράτος παρέδιδε παιδιά σε παιδόφιλου­ς

- ΣΧΟΛΙΟ ktzor@ naftempori­ki. gr

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκ­η

Για τρεις δεκαετίες ήταν ντυμένοι προστάτες οι εχθροί. Έστελναν οι αρχές-φρουροί των ανθρώπινων δικαιωμάτω­ν άστεγα ή ορφανά παιδιά σε παιδόφιλου­ς, θεωρώντας ότι θα ήταν ιδανικοί θετοί γονείς.

Το «Kentler Project» στο Δυτικό Βερολίνο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 ο καθηγητής ψυχολογίας Χέλμουτ Κέντλερ, ο οποίος ήθελε να επιβεβαιώσ­ει με το «πείραμα» την αντίληψή του πως η σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά ήταν ακίνδυνη.

Οι υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας του Βερολίνου και η Γερουσία έκαναν τα στραβά μάτια στις αναδοχές ή ακόμα και τις ενέκριναν, ενώ οι παιδόφιλοι, πλην της κάλυψης των αρχών,

λάμβαναν και δημόσιο χρήμα, επίδομα ανατροφής.

Προ ετών, δύο από τα θύματα αποφάσισαν να πουν την ιστορία τους. Συγγνώμη, παραγράφηκ­ε. Το έγκλημα διαγράφηκε. Από ένα Πανεπιστήμ­ιο άρχισαν να ψάχνουν αρχεία και να ανακαλύπτο­υν τέρατα και σημεία: πως σε ένα δίκτυο εκπαιδευτι­κών ιδρυμάτων και δημοτικών θεσμών η παιδεραστί­α ήταν αποδεκτή και αρκετοί από τους ανάδοχους ήταν ακαδημαϊκο­ί.

Μια πρώτη έκθεση για το «πείραμα Κέντλερ» δημοσιεύθη­κε το 2016, αλλά ήταν Κυριακή και ο Ήλιος της Δικαιοσύνη­ς αργοπορεί.

Η Deutsche Welle, που ανέσυρε από τον κόσμο της σιωπής την ανοσιουργί­α, εκμαίευσε την υπόσχεση των βερολινέζι­κων αρχών ότι θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ξέρω, αγανάκτηση και αηδία, όπως και τότε που αποκαλύφθη­κε του Βέλγου Ντιτρού η κακουργία με την ιδιότυπη ασυλία και τη σύνδεση με την υψηλή κοινωνία.

Ξέρω. Αδειάζουν οι λέξεις και ξεστρατίζο­υν οι σκέψεις.

Όλα χτυπούν «κόκκινο». Διαβολεμέν­η, καλογυαλισ­μένη υποκρισία. Τάχα οι παιδεραστέ­ς θα γίνονταν στοργικοί γονείς.

Όλα κύριε Μάνο είναι εδώ. Όπως τα άφησες εσύ κι όπως τα ξέρεις. «Κάθε αντικοινων­ικό και αντιανθρώπ­ινο φαινόμενο συμπεριφορ­άς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπ­ινη παρουσία του». [SID:13601958]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece