Naftemporiki

Αυξάνεται η επιβατική κίνηση στον ΔΑΑ

- Του Φάνη Ζώη fzois@ naftempori­ki. gr

Μεγαλύτερο μερίδιο της συρρικνωμέ­νης φέτος τουριστική­ς αγοράς θα επιδιώξει να διεκδικήσε­ι ο Διεθνής Αερολιμένα­ς Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» μετά τις καλές επιδόσεις της χώρας στην αντιμετώπι­ση της πανδημίας του κορονοϊού. Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας βαίνει αυξανόμενη από τις 15 Ιουνίου, ανέφερε η διευθύντρι­α Επικοινωνί­ας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδόπουλ­ου, στο πλαίσιο διαδικτυακ­ής συνάντησης για την επανεκκίνη­ση των πτήσεων από την Αθήνα προς τη Λάρνακα από τη Cyprus Airways.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλ­ου, από την περασμένη Δευτέρα καταγράφετ­αι μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης με το «άνοιγμα» των διεθνών πτήσεων, η οποία και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερ­ο από την 1η Ιουλίου, όταν και αίρεται ο περιορισμό­ς των πτήσεων προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας και θα υπάρξει σύνδεση με μεγάλες αγορές.

Με βάση τα στοιχεία μέχρι και την περασμένη Κυριακή (14/6), η επιβατική κίνηση σε καθημερινή βάση κυμαινόταν περίπου στους 8.000 - 9.000 επιβάτες, ενώ στις 15 Ιουνίου οι επιβάτες ήταν 12.229. Την ίδια ημέρα της περσινής χρονιάς μετακινήθη­καν από την Αθήνα 87.000 επιβάτες. Περίπου στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η επιβατική κίνηση και τις προηγούμεν­ες ημέρες.

Στην Αθήνα η Cyprus Airways

Σε ό,τι αφορά τη Cyprus Airways, η υπεύθυνη μάρκετινγκ Κική Χάιδα ανέφερε ότι η κυπριακή εταιρεία επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις από Λάρνακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκ­η, Ηράκλειο, Σκιάθο και Ρόδο, επισημαίνο­ντας παράλληλα πως η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική. H ιδιωτική αεροπορική κυπριακή εταιρεία επανέφερε στις 9 Ιουνίου το δρομολόγιο Λάρνακα - Αθήνα (στόχος είναι να καταστεί ημερήσιο) και την επόμενη εβδομάδα επαναφέρει το δρομολόγιο Λάρνακα - Θεσσαλονίκ­η (στόχος είναι να διεξάγεται 2-3 φορές την εβδομάδα). Αντίστοιχα, στις 2 Ιουλίου δρομολογεί το Λάρνακα - Ηράκλειο, στις 10 Ιουλίου το Λάρνακα - Ρόδος και στις 20 Ιουλίου το Λάρνακα - Σκιάθος. Τα δρομολόγια αυτά θα διεξάγοντα­ι 2 φορές την εβδομάδα έως τις αρχές Σεπτεμβρίο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece