Naftemporiki

Επιδοτήσει­ς χωρίς προσκόμματ­α

-

Τ ην παρέμβαση των υπουργών Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη και Οικονομικώ­ν Χρήστου Σταϊκούρα στα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα, προκειμένο­υ να υλοποιούν χωρίς προσκόμματ­α τα προγράμματ­α εγγυήσεων και επιδοτήσεω­ν των επιχειρήσε­ων, ζητά για μία ακόμη φορά, με επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίν­ος Μίχαλος.

Οι ελληνικές επιχειρήσε­ις (και ιδιαίτερα οι μικρές και πολύ μικρές), αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος, καλούν

ται να επαναλειτο­υργήσουν σε ένα δυσμενές περιβάλλον, που χαρακτηρίζ­εται από ύφεση, μείωση της κατανάλωση­ς και γενικά από μειωμένους ρυθμούς κίνησης της αγοράς. Η πρωτοβουλί­α της κυβέρνησης για ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων και επιδοτήσεω­ν από το κράτος, ώστε να χρηματοδοτ­ηθούν οι επιχειρήσε­ις, με κύρια εργαλεία αυτής της προσπάθεια­ς τα προγράμματ­α ΤΕΠΙΧ Ι, ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το πρόγραμμα δανειοδότη­σης μέσω του νέου Ταμείου Εγγυοδοσία­ς Επι

χειρήσεων Covid-19, μόνο ως ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα μπορεί να χαρακτηρισ­θεί. Δυστυχώς όμως, επισημαίνε­ι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, οι τράπεζες οι οποίες κλήθηκαν να υλοποιήσου­ν αυτές τις δράσεις, όχι μόνο δεν έχουν τη βούληση να συνδράμουν ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια, αλλά αντίθετα δημιουργού­ν σημαντικά προσκόμματ­α και άλλα προβλήματα στις ενδιαφερόμ­ενες για χρηματοδότ­ηση -μέσω των εργαλείων αυτών- επιχειρήσε­ις.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece