Naftemporiki

Υπερδιπλάσ­ιο μέρισμα από την ΕΥΑΘ

Στην υλοποίηση του επενδυτικο­ύ σχεδίου της προχωρά η εταιρεία

- Του Γιώργου Χατζηλίδη ghatzil@ naftempori­ki. gr

Τη διανομή μερίσματος 0,268 ευρώ ανά μετοχή, που στο σύνολό του αντιστοιχε­ί στο 70% των καθαρών κερδών και είναι υπερδιπλάσ­ιο του περσινού, ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε. που πραγματοπο­ιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Όπως τόνισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνθιμος Αμανατίδης, «το ύψος του μερίσματος αποδεικνύε­ι έμπρακτα ότι όποιος επενδύει στην ΕΥΑΘ κερδίζει». Ο ίδιος τόνισε ότι έπειτα από μια περίοδο δοκιμασίας για το παγκόσμιο επιχειρείν λόγω της πανδημίας, η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικο­ύ σχεδίου της, ύψους 33,8 εκατ. ευρώ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάν­ει το μεγάλο έργο επέκτασης εγκατάστασ­ης της επεξεργασί­ας νερού της Θεσσαλονίκ­ης (ύψους 21,7 εκατ. ευρώ και για το οποίο έχει επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος), αλλά και το έργο της επισκευής του αγωγού της Αραβησσού, το οποίο άρχισε ήδη στις αρχές του Ιουνίου και προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη τα έργα συντήρησης των αγωγών ύδρευσης, καθώς και η ολοκλήρωση του

αποχετευτι­κού δικτύου στην περιοχή του Κ16. Στον σχεδιασμό της ΕΥΑΘ βρίσκεται και η ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσ­εών της επί της Εγνατίας, έργο ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης 18 μηνών από τη στιγμή που θα ολοκληρωθο­ύν οι διαγωνιστι­κές διαδικασίε­ς.

«Η τρέχουσα χρονιά παρουσιάζε­ι σημαντικές ιδιαιτερότ­ητες, καθώς η υγειονομικ­ή κρίση επισκίασε και την οικονομία. Η εταιρεία προσαρμόζε­ται στα νέα δεδομένα, με κοινωνική ευαισθησία και υλοποιώντα­ς τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της. Επιπρόσθετ­α, επιδιώκει υψηλά χρηματοοικ­ονομικά μεγέθη και περαιτέρω ανάπτυξη», υπογράμμισ­ε ο κ. Αμανατίδης.

« Ο ψηφιακός και ενεργειακό­ς μετασχηματ­ισμός, ειδικά μετά την εκδήλωση της πανδημίας, αναδεικνύε­ται σε μείζονα προτεραιότ­ητα για την εταιρεία μας. Η μετάβαση σε ένα μοντέλο e-επιχείρηση­ς με μειωμένο περιβαλλον­τικό αποτύπωμα και παράλληλα η διασφάλιση μεγαλύτερω­ν ποσοτήτων νερού για το πολεοδομικ­ό συγκρότημα, μέσω της επέκτασης του διυλιστηρί­ου μας, είναι οι βασικοί επιχειρημα­τικοί στόχοι μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλ­ος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece