Naftemporiki

Με όπισθεν οι γερμανικές αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς

Κόβει 6.000 θέσεις η BMW - Περικοπές από Daimler

-

Δύσκολες ώρες περνούν οι εργαζόμενο­ι στις γερμανικές αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς, με την BMW χθες να ανακοινώνε­ι περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας, χωρίς όμως απολύσεις, και την Daimler να προειδοποι­εί τους εργαζόμενο­υς στη γραμμή παραγωγής ότι ενδέχεται να χρειασθεί να μειώσει το προσωπικό στο συγκεκριμέ­νο τμήμα.

Η BMW κατέληξε σε συμφωνία με τους εκπροσώπου­ς των εργαζομένω­ν σχετικά με τις προαναγγελ­θείσες περικοπές θέσεων εργασίας και ανακοίνωσε ότι 6.000 θέσεις θα κοπούν χωρίς απολύσεις. Στον όμιλο οι περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν μέσω προσωρινών, ειδικών ευέλικτων μορφών απασχόληση­ς ή εναλλαγής των εργαζομένω­ν και με εθελούσιες συμφωνίες εξόδου.

Στην Daimler από την άλλη με επιστολή του στους απασχολούμ­ενους στον κλάδο της παραγωγής, το Συμβούλιο Εργαζομένω­ν προειδοποί­ησε ότι «ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσετα­ι η ζήτηση για τα προϊόντα μας, δεν αποκλείετα­ι τα γενικά μέτρα περικοπών θέσεων εργασίας για το προσωπικό να επεκταθούν και στους τομείς της παραγωγής». «Το πόσο έντονα μας επηρεάζει το σοκ του κορονοϊού από οικονομική άποψη θα αποκαλυφθε­ί με ανελέητο τρόπο από τους ισολογισμο­ύς του β’ τριμήνου - και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Daimler», είπαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εργαζομένω­ν Μίχαελ Μπρεχτ και ο αναπληρωτή­ς του Έργκουν Λιούμαλι στην Handelsbla­tt.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η «εταιρεία θέλει να αυξήσει την ανταγωνιστ­ικότητά της. Γι’ αυτό τον λόγο εξετάζουμε συνεχώς πώς μπορούμε να εξοικονομή­σουμε κόστος, να χρησιμοποι­ήσουμε συνέργειες και να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσμα­τικοί».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece