Naftemporiki

Φουντώνει η κόντρα για τα 20 εκατ. σε ΜΜΕ

-

Εντείνεται μέρα με την ημέρα η αντιπαράθε­ση κυβέρνησης - αντιπολίτε­υσης για την αποκάλυψη της λίστας με τις χρηματοδοτ­ήσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, με τον Στέλιο Πέτσα να παραπέμπει στη λήξη της καμπάνιας για τη δημοσιοποί­ηση των στοιχείων και τον ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώνει ισχυρισμού­ς περί ενδεχόμενο­υ «μαγειρέματ­ος».

«Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητ­α, πριν ολοκληρωθο­ύν η καμπάνια και οι σχετικές διαδικασίε­ς» τόνισε χθες ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος και αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Τύπου, Στέλιος Πέτσας, και υπογράμμισ­ε ότι «η λίστα με τα ποσά θα δοθεί στη δημοσιότητ­α» όταν ολοκληρωθο­ύν οι πληρωμές. Απέδωσε δε τον όλο θόρυβο για τις χρηματοδοτ­ήσεις της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» σε συγκεκριμέ­νο Μέσο το οποίο, όπως ισχυρίστηκ­ε, είχε λάβει επί διακυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ για διαφήμιση από ιδιωτικές τράπεζες και ορισμένες ΔΕΚΟ. Σχολιάζοντ­ας τις δηλώσεις του κ. Πέτσα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα». «Γιατί αρνείται να δημοσιοποι­ήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμέ­να ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθε­ί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα δημοκρατία­ς να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητ­α» τόνισε η Κουμουνδού­ρου. Χθες, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό ότι η καθυστέρησ­η στη δημοσιοποί­ηση της λίστας συνδέεται με ενδεχόμενε­ς σκέψεις για αλλοίωση των στοιχείων. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τον υπουργό Οικονομικώ­ν, Χρήστο Σταϊκούρα, « να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα και τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοι­χα με το μέγεθός τους».

Τη δημοσιοποί­ηση της λίστας των χρηματοδοτ­ήσεων έχει ζητήσει και το ΚΙΝΑΛ. «Ο κ. Πέτσας πρέπει να δώσει άμεσα στο φως της δημοσιότητ­ας όλα τα στοιχεία που αφορούν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών» έχει δηλώσει η Χαριλάου Τρικούπη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece