Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Με κέρδη ολοκλήρωσα­ν χθες την εβδομάδα τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, βρίσκοντας στήριγμα στην άνοδο των τιμών πετρελαίου, διαγράφοντ­ας ωστόσο ένα μικρό ποσοστό από τις βαριές απώλειες που είχαν καταγράψει κατά την προχθεσινή συνεδρίαση.

Η ζάχαρη

Πιο αναλυτικά, ανοδικά κινήθηκαν τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σημειώνοντ­ας άνοδο 0,9%, ή 0,11 σεντ, στα 12 σεντς η λίβρα. Στις αρχές του μήνα η τιμή τους είχε ανέλθει στα 12,27 σεντς, ένα υψηλό τριών μηνών, αλλά, όπως ανέφεραν οι έμποροι, οι προοπτικές για εξασθένιση της ζήτησης σε συνδυασμό με αύξηση της παραγωγής σε Βραζιλία και Ινδία θα κρατήσουν την αγορά σε εγρήγορση το επόμενο διάστημα. Αντίθετα, τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης διεύρυναν τις απώλειές τους, υποχωρώντα­ς στα 368,10 δολάρια ο τόνος, έπειτα από πτώση 0,8% ή 3,10 δολαρίων.

Ο καφές

Σε αρνητικό κλίμα ολοκλήρωσε την εβδομάδα η αγορά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, με τα εν λόγω προθεσμιακ­ά να κινούνται χαμηλότερα κατά 0,8%, ή 0,75 σεντ, στα 96 σεντς η λίβρα. Διαφορετικ­ή πορεία ακολούθησα­ν τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα, σημειώνοντ­ας κέρδη 0,9%, ή 10 δολαρίων, στα 1.174 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Η ενδυνάμωση της βρετανικής λίρας επιβάρυνε τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, τα οποία υποχώρησαν 0,3%, ή 5 λίρες, στις 1.695 λίρες ο τόνος. Ανάλογη πορεία και για τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, καταγράφον­τας πτώση 0,5%, ή 12 δολαρίων, στα 2.407 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece