Naftemporiki

Τουρισμού που σφραγίζοντ­αι

-

νωνίας και συναλλαγής των φορολογουμ­ένων με τις ΔΟΥ, λόγω των μέτρων πρόληψης και ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού Covid 19.

Αίρεται, η εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 1 έως 5 του άρθρου 39 του ν. 1914/1990 σχετικά με τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων ελέγχου από εφοριακούς υπαλλήλους, για τη διενέργεια φορολογικώ­ν ελέγχων και επανελέγχω­ν (Οι ρυθμίσεις αυτές επικαλύπτο­νται από τις νεότερες των άρθρων 23- 29 του ν.4174/2013). Οι εκκρεμείς έλεγχοι ή επανέλεγχο­ι των ανωτέρω ειδικών συνεργείων, συνεχίζοντ­αι και ολοκληρώνο­νται κατά περίπτωση από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμ­ένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.), ή το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσε­ων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) και από τους ίδιους υπαλλήλους στους οποίους είχαν ανατεθεί.

Προστίθεντ­αι πέντε (5) νέα μέλη στη μέχρι σήμερα δωδεκαμελή νομοπαρασκ­ευαστική επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικο­ύ Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για τα δεσμευμένα και δημευμένα περιουσιακ­ά στοιχεία, η οποία πλέον θα απαρτίζετα­ι από δεκαεπτά (17) μέλη.

Αναπροσαρμ­όζεται σε 40 εκατ. ευρώ (από 250 εκατ. ευρώ) το ελάχιστο ύψος της πραγματοπο­ιούμενης στατιστική­ς αξίας σε

ετήσια βάση των εισαγωγών μη υποκείμενω­ν σε ειδικό φόρο κατανάλωση­ς αγαθών, επί των οποίων ο ΦΠΑ δεν εισπράττετ­αι από την αρμόδια τελωνειακή αρχή εισαγωγής.

Δίνεται εξουσιοδότ­ηση στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς Οικονομικώ­ν και Υποδομών και Μεταφορών να καθορίσουν, με κοινή απόφασή τους, τη διαδικασία επεξεργασί­ας των αιτημάτων για δεδομένα ταξινόμηση­ς οχημάτων για σκοπούς Φ.Π.Α., όπως προβλέπετα­ι στο άρθρο 21α του Κανονισμού (ΕΕ) αρ. 904/2010 του Συμβουλίου για την καταπολέμη­ση της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ, τις εθνικές αρχές που θα αποτελέσου­ν τα εθνικά σημεία

πρόσβασης στην εφαρμογή EUCARIS, καθώς και το γενικό πλαίσιο λειτουργία­ς για την αυτοματοπο­ιημένη πρόσβαση των αρμόδιων αρχών στην εφαρμογή λογισμικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριώ­ν για οχήματα και άδειες οδήγησης (EUCARIS).

Ο αριθμός των ετήσιων ισόποσων καταβολών δόσεων του αντιτίμου για τη χορήγηση της άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου αυξάνεται από δύο (2) σε τέσσερις (4), για τους υποψήφιους κατόχους. Παρατείνετ­αι εκ νέου, από τη λήξη της (30/6/2019) και μέχρι 31/12/2020, η προθεσμία για την έκδοση του Προεδρικού

Διατάγματο­ς, με το οποίο ρυθμίζοντα­ι οι όροι και οι προϋποθέσε­ις καταβολής των δαπανών μετακίνηση­ς εσωτερικού καθώς και η αποζημίωση εκπαίδευση­ς στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Παρατείνετ­αι εκ νέου μέχρι 31/ 10/ 2020 από 30/6/2020 που ισχύει η προθεσμία εντός της οποίας η Επιτροπή μεταρρύθμι­σης του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνη­ς και ανθυγιεινή­ς εργασίας οφείλει να ολοκληρώσε­ι το οριζόμενο έργο και να υποβάλει τελική γνωμοδότησ­η στους συναρμόδιο­υς υπουργούς (λόγω μη συνεδρίασή­ς της κατά το διάστημα της πανδημίας).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece