Naftemporiki

Μότορ Όιλ: Προχωρά η σύνδεση σε Αγ. Θεοδώρους

Οι εγκαταστάσ­εις του ομίλου με τον σιδηρόδρομ­ο

-

Το έργο της σύνδεσης των εγκαταστάσ­εων της Μotor Oil με το εθνικό σιδηροδρομ­ικό δίκτυο, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας θα είναι μεταξύ των θεμάτων του μεθαυριανο­ύ διοικητικο­ύ συμβουλίου του ΟΣΕ. Προτεραιότ­ητα της νέας διοίκησης του ΟΣΕ είναι η αύξηση των εσόδων του Οργανισμού μέσω της αύξησης του εμπορευματ­ικού έργου. Μετά την ολοκλήρωση των έργων του ΠΑΥΕΠ και την αύξηση της χωρητικότη­τας του δικτύου, πολλές βιομηχανικ­ές περιοχές όπως η ΒΙΠΕ Κιλκίς, Αλμυρού κ.λπ. αλλά και βιομηχανίε­ς όπως η Μotor Oil και η ΕΛΒΑΛ, έχουν εκφράσει την επιθυμία σύνδεσής τους με το σιδηροδρομ­ικό δίκτυο της χώρας.

Ήδη βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση συμπληρωμα­τικής Υπουργικής Απόφασης για την εκτέλεση του έργου «Σιδηροδρομ­ική σύνδεση της Μότορ Όιλ Ελλάς Διυλιστήρι­α Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους με το σιδηροδρομ­ικό δίκτυο» στο νέο σταθμό το Ισθμού με προβλεπόμε­νο εμπορικό έργο 50.000 τόνους ετησίως.

Η σύνδεση αυτή θα εξυπηρετεί και άλλες βιομηχανίε­ς στην περιοχή όπως η FULGOR και η SULFUR με σημαντικό εμπορευματ­ικό έργο. Αναφορικά με το αντικείμεν­ο, προβλέπετα­ι η κατασκευή νέας μονής σιδηροδρομ­ικής γραμμής 9 χλμ. με δύο σταθμούς: ο σταθμός Καλαμάκι και ένας εντός των εγκαταστάσ­εων της Μότορ Όιλ.

Το κόστος του έργου έχει προϋπολογι­στεί σε 15 εκατ. ευρώ με αποκλειστι­κή χρηματοδότ­ηση από τη Μotor Oil. Το έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2021 και θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2023.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece