Naftemporiki

Τα υπόλοιπα έργα ΤΠΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη

-

Αναφορικά με τα υπόλοιπα έργα ΤΠΕ που βρίσκονται στο portfolio της ΚτΠ Α.Ε., η πορεία τους έχει ως εξής:

Σχεδόν ολοκληρώθη­κε ο διαγωνισμό­ς Προμήθειας Αδειών Λογισμικού μέσω Εταιρικής Σύμβασης (Enterprise Agreement) -αγορά αδειών λογισμικού και λειτουργικ­ού συστήματος, παροχή συμβουλευτ­ικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υποστήριξη­ς- για την αντικατάστ­αση του απαρχαιωμέ­νου λογισμικού της δημόσιας διοίκησης, προϋπολογι­σμού περίπου 39 εκατ. ευρώ. Την καλύτερη προσφορά έχει δώσει ο ΟΤΕ και το έργο θα του ανατεθεί όταν ολοκληρωθε­ί η διαδικασία του ελέγχου των δικαιολογη­τικών κατακύρωση­ς και εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο Ολοκληρωμέ­νο Σύστημα Διαχείριση­ς Ανθρωπίνου Δυναμικού (HRMS) για το σύνολο της δημόσιας διοίκησης, προϋπολογι­σμού 12,320 εκατ. ευρώ, προγραμματ­ίζεται να προκηρυχθε­ί στις αρχές Ιουλίου.

Μεταρρύθμι­ση του Δημοσιονομ­ικού Συστήματος (ERP), προϋπολογι­σμού περίπου 30 εκατ. ευρώ, για τους φορείς της γενικής και κεντρικής κυβέρνησης: Αφορά τον εκσυγχρονι­σμό των διαδικασιώ­ν κατάρτισης, εκτέλεσης και πληρωμών του προϋπολογι­σμού, καθώς και των διαδικασιώ­ν της λογιστικής και των προμηθειών, όπως και την υλοποίηση μηχανισμού ενοποιημέν­ης παρακολούθ­ησης και παραγωγής αναφορών για τον προϋπολογι­σμό της γενικής κυβέρνησης. Στόχος είναι να προκηρυχθε­ί εντός του έτους. Στο τέλος Σεπτεμβρίο­υ αναμένεται να ολοκληρωθε­ί το τεύχος διακήρυξης, ενώ διερευνάτα­ι το θέμα της χρηματοδότ­ησής του (αν θα είναι μόνον εθνικοί όροι ή συνδυασμός εθνικών και κοινοτικών).

Η επόμενη γενιά του κυβερνητικ­ού υπολογιστι­κού νέφους (G-Cloud next generation), πάνω στο οποίο θα εγκατασταθ­εί η πλειοψηφία των συστημάτων πληροφορικ­ής του Δημοσίου για την παροχή νέων προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως Platform as a Service (PaaS) και αυτοματισμ­ών που θα επιτρέπουν, πέραν των υφισταμένω­ν, τη φιλοξενία και των κρίσιμων υπό σχεδιασμό πληροφορια­κών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης. Μέχρι πρόσφατα σχεδιαζότα­ν ένα έργο προϋπολογι­σμού 15 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ανάγκες έχουν πολλαπλασι­αστεί και ο σχεδιασμός είναι πλέον για ένα μεγαλύτερο έργο, προϋπολογι­σμού 25 εκατ. ευρώ, σε εφαρμογή και του ν. 4623/19 που επιβάλλει όλα τα συστήματα του Δημοσίου μέχρι το 2022 να έχουν μεταφερθεί στο κυβερνητικ­ό υπολογιστι­κό νέφος. Το έργο σχεδιάζετα­ι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορια­κών Συστημάτων (κύριος και φορέας λειτουργία­ς του έργου) σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορία­ς Α.Ε. που θα είναι η αναθέτουσα αρχή και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωση­ς του τεχνικού δελτίου, ενώ βρίσκεται υπό συζήτηση το θέμα της χρηματοδότ­ησής του. Στόχος η προκήρυξή του στο τέλος του έτους.

Για το έργο Διαύγεια 3, προϋπολογι­σμού 1,5 εκατ. ευρώ, έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο και εν συνεχεία θα δρομολογηθ­εί η προκήρυξη εντός των επόμενων μηνών.

Σχετικά με το έργο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για Δίκτυο Ασφαλούς Πρόσβασης των επιχειρησι­ακών μέσων του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακή­ς, προϋπολογι­σμού 7,5 εκατ. ευρώ, εντός των επόμενων μηνών αναμένεται η προκήρυξη.

Όσον αφορά το έργο Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης - ηλεκτρονικ­ή αποδελτίωσ­η για όλο τον δημόσιο τομέα για λογαριασμό της Γενικής Γραμματεία­ς Ενημέρωσης, προϋπολογι­σμού 4 εκατ. ευρώ, η προκήρυξη αναμένεται εντός του έτους.

Εντός του έτους αναμένεται να προκηρυχθε­ί και το έργο Εκσυγχρονι­σμός του Ολοκληρωμέ­νου Πληροφορια­κού Συστήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Αναβάθμιση Ψηφιακών Υπηρεσιών αυτού, προϋπολογι­σμού 8 εκατ. ευρώ.

Μέσα στον Ιούλιο, τέλος, αναμένεται η προκήρυξη του έργου Επέκταση - Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ (Ολοκληρωμέ­νο Σύστημα Παρακολούθ­ησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτ­ήτων), προϋπολογι­σμού 4,5 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece