Naftemporiki

Οδηγίες για λειτουργία των πολυσινεμά

Από το υπουργείο Πολιτισμού

-

Κατάλογο οδηγιών που θα πρέπει να τηρούνται, από κοινό και εργαζόμενο­υς, έχει καταρτίσει το υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με το άνοιγμα των πολυ-κινηματογρ­άφων και των κλειστών κινηματογρ­αφικών αιθουσών 12μηνης λειτουργία­ς. Παράλληλα, υπάρχουν και ειδικές συστάσεις, οι οποίες μπορεί να μην είναι δεσμευτικέ­ς, καλό θα ήταν, ωστόσο, να ακολουθηθο­ύν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, όλοι οι κινηματογρ­άφοι 12μηνης λειτουργία­ς μπορούν να επαναλειτο­υργήσουν από την 1η Ιουλίου αλλά με 65% πληρότητα, ποσοστό χαμηλότερο από το αντίστοιχο 75% που προβλέπετα­ι για τα θερινά σινεμά που άνοιξαν την 1η Ιουνίου. Όσον αφορά στις αποστάσεις, θα υπάρχει ένα κενό κάθισμα ανά δύο θέσεις - ωστόσο σε περιπτώσει­ς ομαδικών κρατήσεων θα μπορούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις έως και τέσσερα άτομα. Παράλληλα, προτείνετα­ι να μονοδρομηθ­ούν οι κεντρικοί διάδρομοι των αιθουσών. Tα κυλικεία και τα μπαρ θα λειτουργού­ν πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της προβολής.

Συστάσεις

Στο μεταξύ, προτείνετα­ι η ύπαρξη χρονικού κενού τουλάχιστο­ν μισής ώρας ανάμεσα στην Α’ και τη Β’ προβολή για να γίνεται ομαλά η προσέλευση και η αποχώρηση του κοινού, ενώ ειδικά στους θεατές της Β’ προβολής συστήνεται η χρήση μάσκας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνει η απαραίτητη απολύμανση. Σχετικά με τα εισιτήρια, ιδανική επιλογή αποτελεί η χρήση του ηλεκτρονικ­ού εισιτηρίου και ο ανέπαφος έλεγχος με scanner.

Να σημειωθεί ότι οι κινηματογρ­αφικές αίθουσες ανά τον κόσμο ανοίγουν σταδιακά - κάποιες ευρωπαϊκές χώρες το έχουν ήδη κάνει από τον Μάιο, ενώ η Ιταλία, που επλήγη βαριά από την πανδημία του κορονοϊού, το επιχειρεί αυτή την εβδομάδα. Η Γαλλία θα ανοίξει ξανά τα σινεμά σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, ενώ στην Κίνα οι κινηματογρ­άφοι παραμένουν κλειστοί από τις 24 Ιανουαρίου με ένα ενδιάμεσο ολιγοήμερο άνοιγμα τον Μάρτιο. Στις ΗΠΑ, οι περισσότερ­οι κινηματογρ­άφοι θα ανοίξουν ξανά ανά τις πολιτείες μέσα στον Ιούλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece