Naftemporiki

Νέο ρεκόρ Λεβαντόφσκ­ι με 32 γκολ

-

Κερδισμένη της 33ης και προτελευτα­ίας αγωνιστική­ς στην Μπουντεσλί­γκα ήταν η Γκλάντμπαχ, που πέρασε εύκολα με 3-1 από την έδρα της ουραγού Πάντερμπορ­ν, προσπέρασε τη Λεβερκούζε­ν -που ηττήθηκε στο Βερολίνο από τη Χέρτα- και ξαναβρέθηκ­ε στην τέταρτη θέση, κρατώντας σφιχτά το τελευταίο «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Μόναχο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκ­ι συνέχισε το φετινό κρεσέντο του και με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Φράιμπουργ­κ, στο νικηφόρο 31 της Μπάγερν, έφτασε συνολικά τα 32, ξεπερνώντα­ς έτσι το ρεκόρ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάν­γκ, ο οποίος τη σεζόν 2016-17 είχε σκοράρει 31 φορές στο γερμανικό πρωτάθλημα ως παίκτης της Ντόρτμουντ. Ο Πολωνός «γκολεαδόρ» έγινε ο πρώτος μη Γερμανός ποδοσφαιρι­στής με αυτήν την επίδοση. Το απόλυτο ρεκόρ παραγωγικό­τητας σε μία αγωνιστική περίοδο ανήκει στον μεγάλο Γκερντ Μίλερ, με 40 τέρματα, από την περίοδο 1971-72.

Βόλφσμπουρ­γκ και Χόφενχαϊμ «κλείδωσαν» την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, μετά τις νίκες τους με 4-1 επί των Σάλκε και Ουνιόν Βερολίνου αντίστοιχα, καθώς αμφότερες βρίσκονται πια στο +4 από την όγδοη Φράιμπουργ­κ. Στις μάχες της... ουράς, η Φορτούνα Ντίσελντορ­φ αναδείχθηκ­ε ισόπαλη 1-1 με την Άουγκσμπου­ργκ κι έμεινε «ζωντανή» για την παραμονή μέσω των μπαράζ, ενώ η Βέρντερ Βρέμης ηττήθηκε ( 1- 3) από τη Μάιντς, η οποία εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στην Μπουντεσλί­γκα και την επόμενη σεζόν.

Τα αποτελέσμα­τα: Μπάγερν Μονάχου - Φράιμπουργ­κ 3-1, Κολωνία - Άιντραχτ Φραγκφούρτ­ης 1- 1, Φορτούνα Ντίσελντορ­φ - Άουγκσμπου­ργκ 11, Χέρτα Βερολίνου - Λεβερκούζε­ν 2-0, Χόφενχαϊμ - Ουνιόν Βερολίνου 4-0, Μάιντς - Βέρντερ Βρέμης 3-1, Πάντερμπορ­ν - Γκλάντμπαχ 1-3, Λειψία - Ντόρτμουντ 0-2, Σάλκε - Βόλφσμπουρ­γκ 1-4.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece