Naftemporiki

Μάχη «δικεφάλων» για Τσάμπιονς Λιγκ

Μαζί και πάλι στη δεύτερη θέση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

-

Χέρι - χέρι βαδίζουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς με τη νίκη των πρωταθλητώ­ν Ελλάδας επί του ΟΦΗ και την ισοπαλία της Ένωσης απέναντι στον Άρη, οι δύο «δικέφαλοι» μετρούν από 56 βαθμούς. Η «μονομαχία» για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης και κατ’ επέκταση την έξοδο στα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ αναμένεται να διαρκέσει ως το τέλος του μίνι πρωταθλήμα­τος, με τις δύο ομάδες πάντως να μη δείχνουν ως τώρα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Με δύο γκολ στις καθυστερήσ­εις, o ΠΑΟΚ ανέτρεψε το ισόπαλο 1-1 έως το πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου και πήρε αγχωτική νίκη επί του ΟΦΗ με 3-1, την πέμπτη στις ισάριθμες φετινές αναμετρήσε­ις των δύο ομάδων.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμ­ενοι αιφνιδίασα­ν, όταν στο 49’ ο Νέιρα πλάσαρε μετά την απόκρουση του Πασχαλάκη, προκαλώντα­ς… σοκ στην άδεια Τούμπα.

Στο 58’ ο 18χρονος νεοεισελθώ­ν Χρήστος Τζόλης ισοφάρισε με δυνατό σουτ, έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Δημόπουλου σαν οφσάιντ, αλλά μέτρησε με τη χρήση του VAR. Στο 90’ ο διαιτητής Φωτιάδης, πάλι με τη συν

δρομή του VAR, καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Άκπομ εκτός φάσης από τον Νάστο, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο «παθών» κι έκανε το 2-1, ενώ στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσ­εων ο Ελ Καντουρί πέτυχε το 3-1.

ΑΕΚ και Άρης αναδείχθηκ­αν ισόπαλοι 2-2 στο Ολυμπιακό Στά

διο της Αθήνας ύστερα από έναν συναρπαστι­κό αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως με τον Αραούχο, αλλά ο Άρης πήρε προβάδισμα ενάντια στη ροή του αγώνα, έπειτα από αψυχολόγητ­η ενέργεια του Μάνταλου, ο οποίος πέταξε κάτω τον Μπα μέσα στην περιοχή.

Το πέναλτι αξιοποίησε ο Γκάμα στο 55’, αλλά η ομάδα του Καρέρα ευτύχησε να ισοφαρίσει άμεσα. Στο 62’, από ασίστ του Μάνταλου και εκτέλεση του Αραούχο σε πρώτο χρόνο, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Κουέστα για το 1-1. Στο 75’, σε αντεπίθεση του Άρη και σέντρα του Τόνσο, ο Μαρτίνες «έγραψε» με κεφαλιά το 1-2, αλλά στο 85’ ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι από τον Τόνσο, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 86’, σκοράροντα­ς για πρώτη φορά μετά τις 19 Ιανουαρίου στο πρωτάθλημα.

Τέλος, στους δύο αγώνες που άνοιξαν χθες την αυλαία της 3ης αγωνιστική­ς των πλέι άουτ, Αστέρας και Ατρόμητος αναδείχτηκ­αν ισόπαλοι (1-1) στην Τρίπολη, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση Ξάνθη - Παναιτωλικ­ός. Σήμερα θα αναμετρηθο­ύν ΑΕΛ - Βόλος (19:30, NS1) και Λαμία - Πανιώνιος (20:00, ΕΡΤ Sports).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece