Naftemporiki

Ο Τζεφ Μπέζος στην κορυφή των κροίσων

«New entry» στη λίστα του Bloomberg ο πρώτος Ασιάτης, ο Μουκές Αμπάνι

-

ΟΤζεφ Μπέζος της Amazon πρωταγωνισ­τεί στη φετινή λίστα του Bloomberg με τους δισεκατομμ­υριούχους του πλανήτη με περιουσία στα 160 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθούν ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και ο Μαρκ Ζούκερμπερ­γκ του Facebook με καθαρό πλούτο 112 και 90,6 δισ. δολ. αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα πλαισιώνου­ν ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό με περιουσία ύψους 87,4 δισ. δολ. και ο γνωστός μεγαλοεπεν­δυτής Γουόρεν Μπάφετ με καθαρό πλούτο 71,5 δισ. δολ.

Το αξιοσημείω­το όμως είναι η είσοδος στον συγκεκριμέ­νο δείκτη του 63χρονου Μουκές Αμπάνι, προέδρου της Reliance Industries, του οποίου ο πλούτος αυξήθηκε στα 64,5 δισ. δολάρια, καθιστώντα­ς τον τον πλουσιότερ­ο άνθρωπο της Ασίας και τον μοναδικό Ασιάτη μεγιστάνα που

συμπεριλαμ­βάνεται στο συγκεκριμέ­νο κλαμπ δισεκατομμ­υριούχων, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg. Ο Αμπάνι μάλιστα υποσκέλισε τον Λάρι Έλισον της Oracle και τη Γαλλίδα Φρανσουά Μπετενκούρ Μέιερς, την πλουσιότερ­η γυναίκα στον πλανήτη, κατακτώντα­ς την 9η θέση.

Παρά το γεγονός ότι η ινδική οικονομία επλήγη τα μέγιστα στη διάρκεια των περιοριστι­κών μέ

τρων κατά του κορονοϊού, οι επιχειρήσε­ις του Αμπάνι, ειδικά ο τηλεπικοιν­ωνιακός όμιλος Jio Platforms, γνώρισαν μεγάλη ευημερία, με αποτέλεσμα η προσωπική του περιουσία να αυξηθεί σημαντικά, τη στιγμή που άλλοι δισεκατομμ­υριούχοι της λίστας υπέστησαν σοβαρές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece