Naftemporiki

Πόλεμος ανακοινώσε­ων με φόντο ηχητικό ντοκουμέντ­ο

Ν.Δ.: Ύπαρξη παρακράτου­ς - ΣΥΡΙΖΑ: Γελοίος αντιπερισπ­ασμός

- Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη kkok@ naftempori­ki. gr

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθε­ση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατία­ς και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αντίγραφο συνομιλίας με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά που κατέθεσε στην προανακριτ­ική επιτροπή ο επιχειρημα­τίας Σάμπυ Μιωνής. Ακολούθησε ένας πόλεμος ανακοινώσε­ων σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ενώ συνεχίζοντ­αι οι εργασίες της Προανακριτ­ικής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη­ς Δημήτρη Παπαγγελόπ­ουλο. Για «ύπαρξη παρακράτου­ς» μιλούν στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον πρόεδρο της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε. Για «γελοίο αντιπερισπ­ασμό» κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται εκ νέου στον πρώην πρωθυπουργ­ό Αντώνη Σαμαρά. Στην ανακοίνωσή του ο κύριος Μιωνής αναφέρει πως ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς -απαντώντας στο ερώτημα «πώς διαβάζεις τον Παπαγγελόπ­ουλο»- είπε ότι «ο Παπαγγελόπ­ουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίν­ω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά». Παράλληλα προσθέτει πως «στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρο­υ, για τη σύζυγο του τότε αρχηγού της αξιωματική­ς αν

Τα 2,6 εκατ.

Στο θέμα επανήλθε το απόγευμα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος σε δήλωση του σε περιστύλιο σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η Ν.Δ., κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης». Παράλληλα έκανε εκ νέου αναφορές τόσο στον πρώην πρωθυπουργ­ό Αντ. Σαμαρά όσο και στον κύριο Παπασταύρο­υ, ενώ έθεσε μια σειρά ερωτημάτων μεταξύ των οποίων είναι «σε ποιες τσέπες πήγαν τα 2,6 εκατ. ευρώ;». Νωρίτερα πηγές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτ­ική σημείωναν πως «όσοι αντιπερισπ­ασμοί και αν επιχειρηθο­ύν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η Ν.Δ. Για ποιο λόγο αναμιγνύετ­αι το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφία­ς».

Από το Κίνημα Αλλαγής ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε πως «από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η συζήτηση για τη Novartis είχαμε πει ότι υπάρχει ένα παραδικαστ­ικό, του οποίου αυτή τη στιγμή βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου».

Τέλος, να σημειωθεί πως για αυθαίρετου­ς συνειρμούς κάνει λόγο η επικεφαλής της Εισαγγελία­ς κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναφερόμεν­η σε όσα είπε ο κύριος Μιωνής σχετικά με τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece