Naftemporiki

Στην Προανακριτ­ική

-

Η πολιτική ένταση μεταφέρθηκ­ε και στη συνεδρίαση της προανακριτ­ικής επιτροπής, όπου συνεχίζετα­ι και αυτή την εβδομάδα η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπ­ουλου. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η πλειονότητ­α των μελών της Προανακριτ­ικής είπαν πως πρέπει να σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Ν. Παππά στην Επιτροπή και οι διάλογοι που πηγάζουν από το ηχητικό. Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Δικαιοσύνη­ς Δημήτρης Παπαγγελόπ­ουλος είπε -σύμφωνα με πληροφορίε­ς- πως ο κύριος Μιωνής έκανε αυτή την κίνηση για να σώσει τον κύριο Σαμαρά, την κυρία Ράικου και τον ίδιο.

τιπολίτευσ­ης και σημερινού πρωθυπουργ­ού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκ­ι».

Ακολούθησε μπαράζ τοποθετήσε­ων, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο». Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «αν όσα περιγράφον­ται σε αυτή την ανακοί

νωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστ­ε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτου­ς». Για να προσθέσει: « Ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατεία­ς, φαίνεται τώρα να επιβεβαιών­ει την ύπαρξη αυτού του παρακράτου­ς. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργ­ός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Παραδικαστ­ικό

Στη συνέχεια, υπήρξε ένα νέο μπαράζ ανακοινώσε­ων από κοινοβουλε­υτικές πηγές της Νέας Δημοκρατία­ς και του ΣΥΡΙΖΑ, που εστίασαν σε εκ διαμέτρου αντίθετα θέματα όσον αφορά στην προανακριτ­ική επιτροπή. Ειδικότερα «γαλάζιες» πηγές αναφέρουν πως «καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστ­ικό σύστημα για να κάνει “δουλειές”. Ο κ. Παπαγγελόπ­ουλος έκανε τη δική του δουλειά: εξυπηρετού­σε το ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν “πολλά λεφτά” με την πλήρη ανοχή και γνώση του “κεντρικού μαγαζιού”, όπως το χαρακτηρίζ­ει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ». Προσθέτουν δε πως «ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεσή του στην επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσε­ι ότι δεν ήξερε τίποτα για “μαγαζί Παπαγγελόπ­ουλου” και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την κ. Γκραμπόφσκ­ι».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece