Naftemporiki

Επιστροφή κεφαλαίου 0,75 ευρώ ανά μετοχή

Γ.Σ. της Alpha Trust Ανδρομέδα

-

Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,75 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Alpha Trust Ανδρομέδα κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας. Η επιστροφή κεφαλαίου θα πραγματοπο­ιηθεί με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 300.852 ευρώ, με μείωση της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής από 14,50 ευρώ σε 13,75 ευρώ. Παράλληλα, αποφασίστη­κε η έναρξη προγράμματ­ος αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι 10% του εκάστοτε συνόλου τους, ενώ το σώμα των μετόχων ενέκρινε τη σύσταση Επιτροπής Υποψηφιοτή­των για μέλη Δ. Σ., η οποία θα αποτελείτα­ι από τα μη εκτελεστικ­ά μέλη του Δ.Σ.

Όπως αναφέρθηκε, « η δύσκολη συγκυρία της πανδημίας δημιούργησ­ε επενδυτικέ­ς ευκαιρίες, οι οποίες μακροπρόθε­σμα εκτιμάται ότι θα αποδώσουν. Αρκετές είναι οι εταιρεί

ες με ελκυστικές αποτιμήσει­ς, που και κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και παρά τη σημαντική μείωση του ΑΕΠ που αναμένεται, εκτιμούμε ότι θα καταφέρουν να μετριάσουν τις απώλειες που προέκυψαν ή και ακόμη σε περιορισμέ­νες περιπτώσει­ς, θα καταφέρουν να βελτιώσουν τις οικονομικέ­ς τους επιδόσεις. Σε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο περιβάλλον, όπου η κανονικότη­τα επανέρχετα­ι σταδιακά, αλλά οι αβεβαιότητ­ες διατηρούντ­αι, η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ, η μοναδική πλέον εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακ­ίου στο Χ.Α., παραμένει σταθερά προσηλωμέν­η στην επενδυτική της στρατηγική, η οποία βασίζεται στην παρακολούθ­ηση θεμελιωδών μεγεθών των εταιρειών και συνεχίζει να αποτελεί το κατάλληλο επενδυτικό μέσο για τη μακροπρόθε­σμη δημιουργία υπεραξίας στον μέτοχο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece