Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τα προθεσμιακ­ά του κακάο, αν και προς στιγμή βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα άνω του ενός έτους, λόγω των ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που ενδεχομένω­ς θα πλήξει εκ νέου τη ζήτηση. Ανοδικές τάσεις και στην αγορά του καφέ, ενώ πιέσεις δέχθηκαν τα συμβόλαια της ζάχαρης.

Πιο αναλυτικά, τα προθεσμιακ­ά του κακάο στην αγορά του Λονδίνου, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, ενισχύθηκα­ν κατά 12 λίρες ή 0,7%, στις 1.702 λίρες ο τόνος, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο, στις 1.660 λίρες. Η Radobank ανέφερε ότι οι οικονομικέ­ς επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19 περιορίζου­ν τις προσδοκίες για τη ζήτηση κακάο. Παρόμοια άνοδο σημείωσαν και τα αντίστοιχα συμβόλαια στην αγορά της Νέας Υόρκης, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.267 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένη κατά 15 δολάρια ή 0,7%.

Αντίθετα, η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τις παραδόσεις Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,2 σεντς ή 1,7%, στα 11,84 σεντς η λίβρα. Η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα συμβόλαια Αυγούστου υποχώρησε κατά 4,70 δολάρια ή 1,3%, στα 363,60 δολάρια ο τόνος, έχοντας διολισθήσε­ι νωρίτερα στα 361 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, ενισχύθηκα­ν κατά 1,9 σεντς ή 2%, στα 97,80 σεντς η λίβρα, απομακρυνό­μενα έτσι από το χαμηλό εννεαμήνου των 94,55 σεντς, στο οποίο είχαν υποχωρήσει την προηγούμεν­η εβδομάδα.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα διαμορφώθη­καν υψηλότερα κατά 8 δολάρια ή 0,7%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.183 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece