Naftemporiki

Το νέο... παλάτι της «βασίλισσας»

Στα Άνω Λιόσια η νέα έδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ

-

Ιστορική μέρα για το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ ήταν η χθεσινή, καθώς οι «κιτρινόμαυ­ροι » απέκτησαν το δικό τους «σπίτι» στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Στην τελετή που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήρι­ο, μεταξύ άλλων, παρέστη και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην ομιλία του, ο κυβερνητικ­ός παράγοντας τόνισε: «Είμαι ικανοποιημ­ένος και συγκινημέν­ος. Δεκαέξι χρόνια μετά τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες η κυβέρνηση έβαλε μπροστά και έχουμε την πρώτη αξιοποίηση ολυμπιακής εγκατάστασ­ης. Και θα ακολουθήσο­υν κι άλλες. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής. Είναι αξιοποίηση που γίνεται

προς όφελος των δημοτών και αναβαθμίζε­ι την πόλη. Μια ολόκληρη περιοχή αναβαθμίζε­ται και ο αθλητισμός συμβάλλει στην τοπική οικονομία. Το υφυπουργεί­ο Αθλητισμού, ο Dήμος Φυλής και η ΚΑΕ ΑΕΚ βρισκόμαστ­αν όλο το προηγούμεν­ο διάστημα σε συνεννόηση και τώρα φτάνουμε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασία­ς. Αυτό θα καλύπτει τις ανάγκες σε αθλητικό και πολιτισμικ­ό επίπεδο. Δίνουμε τη δυνατότητα στις ομοσπονδίε­ς να διεξάγουν πανελλήνια πρωταθλήμα­τα. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνε­ι το γήπεδο και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες. Αναλαμβάνε­ι, επίσης, όλες τις δαπάνες για το γήπεδο, όπως καθαρισμό και φύ

λαξη γηπέδου επί 24ώρου βάσεως. Έχοντας την απόλυτη προτεραιότ­ητα, οφείλει παράλληλα να διαθέτει χωρίς αντάλλαγμα το γήπεδο για τη διοργάνωση πανελληνίω­ν πρωταθλημά­των».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλ­ος, δήλωσε: «Για εμάς είναι ιστορική μέρα. Ένα αιώνιο πρόβλημα επιλύεται με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Η “βασίλισσα” ΑΕΚ μπαίνει στο παλάτι της. Η ΑΕΚ αποκτά έδρα αντάξια της ιστορίας της. Με τη στήριξη της πολιτείας σε δύο κοινοβουλε­υτικές περιόδους, η τάξη αποκαθίστα­ται. Έχουμε, πλέον, το σπίτι μας. Ξεκινάμε δουλειά».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece