Naftemporiki

Αντιμετώπι­ση της πανδημίας

-

Τα αποτελέσμα­τα, τα οποία βασίζονται σε δεδομένα από το 2019, αναδεικνύο­υν ευκαιρίες για καλύτερο συντονισμό των ενωσιακών πολιτικών καινοτομία­ς, βοηθούν την Ευρώπη να βελτιώσει τη συνολική ανταγωνιστ­ικότητά της και ενισχύουν τον καίριο ρόλο που διαδραματί­ζει η καινοτομία για την αντιμετώπι­ση της πανδημίας του κορονοϊού. Η πανδημία έχει κλονίσει τον πλανήτη με πρωτοφανεί­ς τρόπους και δοκιμάζει την ανθεκτικότ­ητα των κοινωνιών, των οικονομιών μας και των συστημάτων υγειονομικ­ής περίθαλψης και πρόνοιας.

Η Ε.Ε. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσε­ι τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσ­ει ζωές, διαφυλάσσο­ντας παράλληλα την ενιαία αγορά και στηρίζοντα­ς την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η έρευνα και η καινοτομία έχουν αποδειχθεί καίρια στοιχεία της συντονισμέ­νης αντίδρασης της Ε.Ε. στην κρίση και θα είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμο­ύς ανάκαμψης της Ευρώπης. Η μέτρηση των επιδόσεων καινοτομία­ς αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece