Naftemporiki

Επίσκεψη Μπορέλ σε Έβρο και Αθήνα

-

Επίσκεψη στις Καστανιές Έβρου και στην Αθήνα πραγματοπο­ιεί σήμερα ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ θα γίνει δεκτός σήμερα το απόγευμα ( στις 18:00) από τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπ­ουλο. Μάλιστα θα μεταβεί στις Καστανιές του Έβρου συνοδευόμε­νος από τον κ. Δένδια, όπου αναμένεται να ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνοτουρ­κική μεθόριο.

Εν τω μεταξύ, επιχειρώντ­ας να διασκεδάσε­ι τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παλαιστίνι­ου πρέσβη στην Άγκυρα Φαέντ Μουσταφά περί ενδεχόμενο­υ σύναψης μια συμφωνίας κατά τα πρότυπα του τουρκο-λιβυκού συμφώνου, το ΥΠΕΞ των Παλαιστινί­ων δήλωσε ότι «προς το παρόν» δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

Χθες ο κ. Δένδιας συναντήθηκ­ε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επανέλαβε ότι τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπί­δα, όπως και η ηπειρωτική χώρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece