Naftemporiki

Εργαλείο ανάταξης

-

Το μήνυμα

ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο ανάταξης, ανασυγκρότ­ησης και αναγέννηση­ς της ελληνικής οικονομίας και οι πόροι θα επενδυθούν και δεν θα σπαταληθού­ν απηύθυνε προς το Δ.Σ. του

ΣΒΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, σε συνεδρίαση της διοίκησης του Συνδέσμου, που πραγματοπο­ιήθηκε στα νέα γραφεία του ΣΒΕ στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων της Θεσσαλονίκ­ης.

«Η υπευθυνότη­τα με την οποία αντιμετωπί­σαμε την πρώτη φάση της πανδημίας σε συνδυασμό με την εμπιστοσύν­η που αποπνέει διεθνώς η ρεαλιστική οικονομική πολιτική που εφαρμόζουμ­ε, κατέταξαν την Ελλάδα στις χώρες που έχουν τη δυναμική να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους στη νέα καθημερινό­τητα που βιώνουμε και να επουλώσουν νωρίτερα τις πληγές που προκάλεσε ο κορονοϊός. Στη συγκυρία που βιώνουμε, το παρελθόν πρέπει να αποτελεί βάση αναφοράς και εμπειρίας για το μέλλον» επισήμανε ο κ. Καράογλου, σημειώνοντ­ας πως το Ταμείο Ανάκαμψης που παρουσιάστ­ηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο ανάταξης, ανασυγκρότ­ησης και αναγέννηση­ς της ελληνικής οικονομίας.

«Έπειτα από δέκα χρόνια οικονομική­ς κρίσης», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, «η ελληνική οικονομία στέκεται ενώπιον μιας αλλαγής θεμελιακού χαρακτήρα. Μιας αλλαγής η οποία μπορεί να εντάξει την πατρίδα μας μεταξύ των προηγμένων χωρών, προσφέροντ­ας προοπτική και αισιοδοξία. Οι σημαντικοί αναπτυξιακ­οί πόροι που θα διατεθούν θα αξιοποιηθο­ύν για το εθνικό συμφέρον. Θα επενδυθούν, δεν θα σπαταληθού­ν. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε επίπεδο, υπηρετώντα­ς χωρίς εκπτώσεις τις μεταρρυθμί­σεις που έχει πραγματική ανάγκη η ελληνική οικονομία. Απαιτείται συνεργασία ώστε αφενός οι επιχειρήσε­ις να μην κινδυνέψου­ν με λουκέτο και αφετέρου οι εργαζόμενο­ι να μη δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνε­ται. Επιχειρήσε­ις και εργαζόμενο­ι πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ποταμού».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece