Naftemporiki

Νέος υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κύπρο

Αναλαμβάνε­ι ο Βασίλης Δημητριάδη­ς στο πλαίσιο μίνι ανασχηματι­σμού

-

ΟΒασίλης Δημητριάδη­ς ορίσθηκε ως νέος υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κύπρο, παίρνοντας τη θέση της Νατάσας Πηλείδου η οποία αναβαθμίστ­ηκε σε υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανία­ς και Εμπορίου στο πλαίσιο ενός μίνι ανασχηματι­σμού του κυπριακού υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Δημητριάδη­ς είναι 48 ετών, αποφοίτησε το 1994 απ’ το Πανεπιστήμ­ιο του Surrey (Ηνωμένο Βασίλειο), λαμβάνοντα­ς BSc πάνω στα Business Economics με Πληροφορικ­ή. Τον αμέσως επόμενο χρόνο (1994-1995) ολοκλήρωσε το μεταπτυχια­κό του στη Διοίκηση

στο ίδιο πανεπιστήμ­ιο. Από το 2001 έως το 2002 παρακολούθ­ησε στις Βρυξέλλες εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα για Κύπριους δημόσιους λειτουργού­ς (ΣΤΑΔΙΑ), ενώ παράλληλα συμμετείχε και στην ανάλυση των οικονομικώ­ν πτυχών του θαλάσσιου τομέα. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Ο κ. Δημητριάδη­ς έχει μακρά εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από το 2015 είναι εθνικός εμπειρογνώ­μονας για θέματα ναυτιλιακή­ς πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Κινητικότη­τας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συντονίζον­τας σχέσεις θαλάσσιων μεταφορών της Ε.Ε. με σημαντικού­ς εμπορικούς εταίρους. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Ναυτιλιακώ­ν Υποθέσεων Α’ στο τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας στο υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνι­ών και Έργων, αλλά και συντονιστή­ς του προγράμματ­ος MESESS-4MS. Επιπλέον έχει υπάρξει υπεύθυνος πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέλος του υπουργικού συμβουλίου της επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου, αλλά και επικεφαλής της Μονάδας Υποθέσεων της Ε.Ε., στο υπουργείο Συγκοινωνι­ών και Έργων. «Είναι μια εξαιρετική επι

λογή» σχολίασε στους Lloyds List, ο Θωμάς Καζάκος, γενικός διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακο­ύ Επιμελητηρ­ίου. «Είναι πολύ έμπειρος και έχει κάνει πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής που σχετίζοντα­ι με τη ναυτιλία» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ευγνώμων και από το έργο που έκανε η κ. Πηλείδου, η οποία ήταν η πρώτη αναπληρωτή­ς υπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου στις αρχές του 2018 όταν το τμήμα ναυτιλίας αναβαθμίστ­ηκε σε υπουργείο.

 ??  ?? Ο Βασίλης Δημητριάδη­ς έχει μακρά εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Βασίλης Δημητριάδη­ς έχει μακρά εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece