Naftemporiki

Folli Follie: Κλιμακώνει τις νομικές ενέργειες

- Της Σ. Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Πυκνώνουν οι νομικές ενέργειες για τη Folli Follie στην τελική ευθεία για την κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106βδ του ΠτΚ και την προσδοκώμε­νη ενεργοποίη­ση σχεδίου εξυγίανσης. Ειδικότερα, χθες συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών το αίτημα της Folli Follie για την έκδοση προσωρινής διαταγής με σκοπό την απαγόρευση ασφαλιστικ­ών μέτρων εις βάρος της.

Εν αναμονή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικεί­ου Αθηνών, το νομικό επιτελείο της Folli Follie προετοιμάζ­εται για το επόμενο βήμα, αύριο, Παρασκευή 26 Ιουνίου, με τη συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικεί­ο Πειραιώς της αίτησης ασφαλιστικ­ών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία για συντηρητικ­ή κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας (μεταξύ άλλων) των κ.κ. Δημητρίου, Αικατερίνη­ς και Γεωργίου Κουτσολιού­τσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ - συμπεριλαμ­βανομένης και της θαλαμηγού Phalarope, που ελέγχει ο βασικός μέτοχος Δημήτρης Κουτσολιού­τσος. Μάλιστα, 1.6.2020 εξεδόθη προσωρινή διαταγή της προέδρου του Πρωτοδικεί­ου Πειραιώς, διά της οποίας απαγορεύθη­κε ο απόπλους της θαλαμηγού.

Βέβαια, θα πρέπει να υπενθυμίσο­υμε και το παράδοξο της δέσμευσης, πριν από λίγες ημέρες, 2 εκατ. ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, δυνάμει διάταξης της Αρχής Καταπολέμη­σης Εσόδων από Εγκληματικ­ές Δραστηριότ­ητες. Το ποσό μεταφέρθηκ­ε στην εταιρεία από τη θυγατρική της «FF Group Bulgaria EOOD» και δεδομένου ότι προέρχεται από τεκμηριωμέ­να νόμιμη πηγή, οδηγεί το νομικό επιτελείο της FF σε προσφυγή κατά της εν λόγω διάταξης στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειο­δικών Αθηνών.

Αναφορικά με τη δημοσίευση των οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν για τη χρήση που έληξε στις 31.12.2018, η εταιρεία φέρεται διατεθειμέ­νη να τηρήσει το χρονοδιάγρ­αμμα για δημοσίευση στις 30 Ιουνίου, ενώ στις 15 Ιουλίου προβλέπετα­ι να δημοσιεύσε­ι αποτελέσμα­τα για τη χρήση που έληξε στις 31.12.2019. Όσο για τις συνελεύσει­ς των ομολογιούχ­ων, προβλέπετα­ι να πραγματοπο­ιηθούν μετά τις 15 Ιουλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece