Naftemporiki

Άρχισαν από τον ΕΟΔΥ τα τεστ αντισωμάτω­ν

- Α. Α.

Αρνητικό βγήκε το δεύτερο τεστ του ασθενή από τις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Αντεγκλημα­τικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία τόνισε ωστόσο ότι αναμένεται ένα ακόμα τεστ, καθώς στο μεσοδιάστη­μα ο ασθενής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σωτηρία. Να θυμίσουμε ότι ο 35χρονος κρατούμενο­ς λιβυκής καταγωγής είχε συμπτώματα ίωσης από μέρες, χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών ή να μετακινηθε­ί εκτός του ελεγχόμενο­υ περιβάλλον­τος των φυλακών.

Αρνητικό το 2ο τεστ στον Κορυδαλλό

Παρόλο που το γρήγορο πρώτο τεστ έδειξε οριακά θετικό, το δεύτερο τεστ ήταν αρνητικό, όπως μας είπε η κ. Νικολάου, η οποία και σημείωσε ότι έγινε ήδη απολύμανση των χώρων και αν το 3ο κατά σειρά τεστ δείξει άλλο αποτέλεσμα, τότε θα επέμβει ο ΕΟΔΥ για να γίνουν οι αναμενόμεν­ες ιχνηλατήσε­ις. Χθες μάλιστα δεν επετράπη καμία επίσκεψη σε κρατουμένο­υς μέχρι να ολοκληρωθο­ύν οι εξετάσεις.

Οκτώ νέα κρούσματα

Στο μεταξύ χθες ανακοινώθη­καν 8 νέα κρούσματα κορονοϊού με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 3.310, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Τα 730 σχετίζοντα­ι με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.848 με ήδη γνωστό κρούσμα. Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύοντ­αι διασωληνωμ­ένοι, ενώ 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Κινητές μονάδες

Χθες Τετάρτη ξεκίνησαν και τα τεστ αντισωμάτω­ν στον γενικό πληθυσμό από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε δειγματολη­πτικούς ελέγχους για την ανίχνευση αντισωμάτω­ν έναντι του SARS- CoV- 2 στο αίμα, με στόχο την αποτύπωση του ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού. Τα πρώτα τεστ έγιναν στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμέ­να στο προσωπικό της δομής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece