Naftemporiki

Εισαγγελικ­ή παρέμβαση για το «υλικό» Μιωνή

Διενέργεια προκαταρκτ­ικής εξέτασης για την υπόθεση διέταξε ο προϊστάμεν­ος της Εισαγγελία­ς

-

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζετα­ι η πολιτική αντιπαράθε­ση μεταξύ Νέας Δημοκρατία­ς και ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα κατέθεσε στην προανακριτ­ική επιτροπή ο επιχειρημα­τίας Σάμπυ Μιωνής. Το πινγκ πονγκ ανακοινώσε­ων συνεχίζετα­ι, ενώ χθες για 5η ημέρα κατέθεσε στην προανακριτ­ική επιτροπή ο πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Δικαιοσύνη­ς Δημήτρης Παπαγγελόπ­ουλος.

Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτ­ικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμεν­ος της εισαγγελία­ς πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης για την υπόθεση της καταγεγραμ­μένης συνομιλίας Σ. Μιωνή και Ν. Παππά που διαβιβάστη­κε από την προανακριτ­ική επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, θα ελεγχθεί η νομιμότητα του ηχητικού υλικού και το εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις. Δεν αποκλείετα­ι να διαταχθεί και πραγματογν­ωμοσύνη έτσι ώστε να διαπιστωθε­ί εάν η συνομιλία είναι γνήσια ή εάν έχει υποστεί επεξεργασί­α.

Χθες, για τρίτη συνεχή ημέρα υπήρξε πόλεμος ανακοινώσε­ων μεταξύ των κομμάτων. Από τη μια πλευρά η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να βάλει στο «κάδρο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και συνεχίζει να μιλά για παρακράτος. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως οδηγεί την πολιτική ζωή στη λάσπη και στον βούρκο.

«Σε καραντίνα»

Κυβερνητικ­οί κύκλοι σημείωναν χθες πως «ο κ. Τσίπρας αναφερόμεν­ος στον τουρισμό χρησιμοποί­ησε τη λέξη καραντίνα. Ο κ. Παππάς δεν ήταν όμως τουρίστας. Ήταν υπουργός της κυβέρνησής του και ο πιο στενός συνεργάτης του». Προσέθεταν δε πως «ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: Θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;». Σημειώνετα­ι πως την Τρίτη ο κυβερνητικ­ός εκπρό

σωπος Στέλιος Πέτσας ζήτησε τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά.

Την ίδια στιγμή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως «καλούμε λοιπόν ευθέως τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη Δημοκρατία». Επίσης κάνουν λόγο για «μαφιόζικες και παρακρατικ­ές μεθόδους», επισημαίνο­ντας πως πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητ­α ό,τι υλικό διαθέτει από τον κύριο Μιωνή.

H αξιωματική αντιπολίτε­υση αναφέρεται και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη, επισημαίνο­ντας πως «έφτασε στο

σημείο να απειλήσει δημοσίως την εισαγγελέα Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του, λέγοντας πως πρέπει να μπει φυλακή. Ίσως κάτι να ξέρει και να αγχώνεται». Στο θέμα αναφέρθηκε η εισαγγελέα­ς Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που αποδίδει στον υπουργό προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας.

Στο μεταξύ, χθες, ο πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Δικαιοσύνη­ς Δημήτρης Παπαγγελόπ­ουλος ζήτησε εκ νέου κατ’ αντιπαράστ­αση εξέταση με τον κύριο Σαμαρά, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε και σε συνάντηση που είχε (το 2015 ή το 2016) στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργ­ού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece