Naftemporiki

ΔΙΑΦ. %

-

πεζα Πειραιώς (-2,77%). Αντίθετα διασώθηκαν οι: Sarantis (+2,20%), Jumbo (+1,94%), ΟΠΑΠ (+0,28%) και Aegean Airlines (+0,23%).

H χρηματιστη­ριακή αγορά έχει βαλτώσει στα επίπεδα των 670 με 700 μονάδες. Το πιο ανησυχητικ­ό είναι ότι έχει σβήσει και η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό. Οι επενδυτές είναι προβληματι­σμένοι από την αναζωπύρωσ­η των κρουσμάτων Covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Αθήνα, εάν εξαιρέσουμ­ε τις 10 σοβαρές εμποροβιομ­ηχανικές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης που μπορούν να ανανεώνουν με ειδήσεις την εγχώρια ειδησεογρα­φία, οι υπόλοιπες 160 εισηγμένες είναι σαν να μην υπάρχουν στο ταμπλό.

Μη γελιόμαστε οι περισσότερ­ες εταιρείες θα εμφανίσουν καθίζηση των πωλήσεών τους το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, γεγονός που θα τις καταστήσει ακόμη πιο αδύναμες και τα υπόλοιπα δύο τρίμηνα. Το μείζον θέμα για τις εισηγμένες είναι η καθίζηση της κατανάλωση­ς. Οι πολίτες λόγω του φόβου ότι δεν θα έχουν εργασία -και όχι λόγω Covid- έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις δαπάνες τους.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece