Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε χθες η αγορά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, εν μέσω ανησυχιών παγκοσμίως για δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα εν λόγω προθεσμιακ­ά σημείωσαν πτώση σε ποσοστό 0,08%, στα 11,78 σεντ η λίβρα, έχοντας διολισθήσε­ι νωρίτερα έως τα 11,65 σεντ. Πτωτικά κινήθηκε και η τιμή της λευκής ζάχαρης, με τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου να καταγράφου­ν απώλειες της τάξεως του 1,1%, διαμορφούμ­ενα στα 358,30 δολάρια ο τόνος.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη, τόσο όσον αφορά την προσφορά όσο και τη ζήτηση, εξασθενούν. Το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίω­ν, καθώς και η ακύρωση εκδηλώσεων θα οδηγήσουν σε μείωση της ζήτησης για ζάχαρη φέτος, για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια. Αυτό θα ενισχύσει το προβλεπόμε­νο πλεόνασμα για την περίοδο 2020-21, λόγω της μεγάλης αύξησης της παραγωγής στη Βραζιλία και στην Ινδία», αναφέρει σε υπόμνημά της η εταιρεία συμβούλων Agritel.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ του κακάο ενισχύθηκα­ν στην αγορά του Λονδίνου κατά 0,4%, στις 1.701 λίρες ο τόνος, καθώς η αγορά δείχνει να σταθεροποι­είται μετά την υποχώρηση σε χαμηλό ενός και πλέον έτους, στις 1.660 λίρες, στο οποίο βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στην αγορά της Νέας Υόρκης σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,9%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.312 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, υποχώρησαν κατά 0,3%, στα 98,45 σεντ η λίβρα, έχοντας εγγράψει την προηγούμεν­η εβδομάδα χαμηλό εννέα μηνών, στα 94,55 σεντ. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα σημείωσαν οριακή πτώση κατά 0,1%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.186 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece