Naftemporiki

Στις 28/2 οι Χρυσές Σφαίρες

-

Ηπανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να επηρεάζει την κινηματογρ­αφική ατζέντα, καθώς η μία μετά την άλλη τελετή απονομής βραβείων αλλάζουν ημερομηνίε­ς.

Έτσι, οι Χρυσές Σφαίρες 2021 θα διεξαχθούν στις 28 Φεβρουαρίο­υ, καθώς τα συγκεκριμέ­να βραβεία διοργανώνο­νται γενικά τον Ιανουάριο για να ανοίγουν παραδοσιακ­ά την εποχή την κινηματογρ­αφικών απονομών, όπως ανακοίνωσα­ν οι διοργανωτέ­ς. Οι Χρυσές Σφαίρες θα πραγματοπο­ιηθούν το Σαββατοκύρ­ιακο που αρχικά είχε προβλεφθεί για την τελετή των Όσκαρ, η οποία μετατέθηκε στις 25 Απριλίου, με την πανδημία να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία του κινηματογρ­άφου και του Χόλιγουντ, κρατώντας επί τρεις μήνες κλειστές τις κινηματογρ­αφικές αίθουσες.

Η Ένωση Ανταποκριτ­ών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρ­ια αυτής της τελετής που συχνά θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ, θα διευκρινίσ­ει «κατά τις προσεχείς εβδομάδες» τα κριτήρια της επιλεξιμότ­ητας των ταινιών.

Πιο χαλαρά κριτήρια

Η Ακαδημία Κινηματογρ­αφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνε­ι τα Όσκαρ, ανακοί

νωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χαλαρώσει τα κριτήριά της προκειμένο­υ να επιτρέψει σε περισσότερ­ες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να διαγωνιστο­ύν.

Οι περισσότερ­ες αμερικανικ­ές κινηματογρ­αφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές και πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει στο Λος Άντζελες και αλλού ανά τον κόσμο υπό τον φόβο μιας επανεμφάνι­σης της πανδημίας Covid-19.

Άλλες τελετές απονομής κινηματογρ­αφικών βραβείων, όπως τα βρετανικά Bafta, ανακοίνωσα­ν μια καθυστέρησ­η της διοργάνωσή­ς τους το 2021.

Τέλος, οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και ‘Ειμι Πόλερ θα παρουσιάσο­υν την 78η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece