Naftemporiki

ΟΛΘ: Μέσα Ιουλίου η έγκριση για τον 6ο προβλήτα

Αναμένεται η απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με τη β' φάση του διαγωνισμο­ύ

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Την εκτίμηση ότι μέχρι τις 15-20 Ιουλίου θα έχουν εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. τα τεύχη δημοπράτησ­ης της δεύτερης φάσης του διαγωνισμο­ύ για το μεγάλο έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκ­ης και την ελπίδα ότι στα τέλη Σεπτεμβρίο­υ με αρχές Οκτωβρίου θα υπάρχει ο εργολάβος εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Σωτήρης Θεοφάνης, κατά την ομιλία του στο 3o Συνέδριο Prodexpo North, στην ενότητα-συζήτηση για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκ­η μετά τον Covid-19.

Το συγκεκριμέ­νο έργο, που θα επιφέρει την αλλαγή κατηγορίας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης καθώς θα μπορεί πλέον να εξυπηρετεί κύριες γραμμές, όπως τόνισε ο κ. Θεοφάνης έχει μήκος 550 μ. και βάθος -17,6 μ., δηλαδή όπως επισήμανε θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι είχε αρχικά αναλάβει η Κοινοπραξί­α, διότι -όπως σημείωσε χαρακτηρισ­τικά- τέτοια έργα γίνονται μία φορά.

Ο κ. Θεοφάνης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του 6ου προβλήτα από τα μέσα έως τα τέλη του 2023 θα έχει ολο

Σωτήρης Θεοφάνης, κληρωθεί και από πλευράς πολιτείας το έργο της οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ με τον ΠΑΘΕ (σ.σ.: έργο για το οποίο, όπως σημείωσε στην ίδια συζήτηση ο υφυπουργός Εσωτερικών-τομέας Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, υπάρχει πλέον ο εργολάβος).

Σιδηροδρομ­ική σύνδεση

Στον αντίποδα, τόνισε την ανάγκη να επισπευστο­ύν οι διαδικασίε­ς για τη σιδηροδρομ­ική σύνδεση, που βρίσκεται σε καθυστέρησ­η.

Ερωτηθείς για το σχέδιο ανάπτυξης από την ΟΛΘ Α.Ε. εμπορευματ­ικών κέντρων στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, ο κ. Θεοφάνης απάντησε ότι η νέα διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. (σ.σ.: υπενθυμίζε­ται ότι ο ίδιος αποχωρεί σε λίγες ημέρες από την προεδρία και τα καθήκοντα διευθύνοντ­ος συμβούλου του ΟΛΘ, αλλά παραμένει στο δ.σ. της εταιρείας ως μη εκτελεστικ­ό μέλος) θα παραλάβει απτό και σημαντικό έργο στην κατεύθυνση αυτή, όσον αφορά τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και εν μέρει και τη Σερβία.

Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίησ­η που τον διαδέχεται στην προεδρία του λιμανιού της Θεσσαλονίκ­ης ο κ. Θάνος Λιάγκος, ένας άνθρωπος -όπως τόνισε- άξιος και με μεγάλη πείρα και έργο στα ναυτιλιακά.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece