Naftemporiki

Σε ιδιώτες εκδοτήρια εισιτηρίων του μετρό

Διαγωνισμό­ς από τη ΣΤΑΣΥ για τρεις σταθμούς

- Του Φάνη Ζώη fzois@ naftempori­ki. gr

Από ιδιώτες θα γίνεται η διαχείριση των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους τρεις νέους σταθμούς του μετρό. Η ΣΤΑΣΥ, εταιρεία διαχείριση­ς και λειτουργία­ς του μετρό, προκήρυξε διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών λειτουργία­ς και διαχείριση­ς εκδοτηρίων των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια της γραμμής 3 που αναμένεται να ανοίξουν τον επόμενο μήνα.

Ο προϋπολογι­σμός του συγκεκριμέ­νου έργου, που όπως αναφέρεται δεν θα ξεπερνά σε διάρκεια τους 3 μήνες, ανέρχεται σε 24.800 ευρώ με ΦΠΑ και η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 29 Ιουνίου. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την πώληση τίτλων μεταφοράς επιβατών (έκδοση εισιτηρίων και επαναφόρτι­ση εισιτηρίων και καρτών), καθώς και την παροχή υπηρεσιών, συναφών προς την επιβατική μεταφορά, από τις θυρίδες έκδοσης των τριών νέων σταθμών.

Είναι η πρώτη φορά που η ΣΤΑΣΥ παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία εκδοτηρίων εισιτηρίων των μέσων που δια

χειρίζεται (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ). Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εκδοτηρίων εισιτηρίων που βρίσκεται σε λειτουργία βαίνει μειούμενος, κυρίως λόγω της αποχώρησης προσωπικού από θέσεις εκδοτών. Ως τα τέλη της περασμένης χρονιάς είχαν απομείνει ανοικτά περίπου 20 εκδοτήρια εισιτηρίων στα μέσα αυτά, αριθμός που αυξήθηκε στη συνέχεια μετά τη μετακίνηση προσωπικού από θέσεις γραφείου.

Η έλλειψη εργαζομένω­ν στη ΣΤΑΣΥ είναι τέτοια που ουσιαστικά καθιστά απαγορευτι­κή τη λειτουργία εκδοτηρίων στους τρεις νέους σταθμούς, οι οποίοι είτε δεν θα έπρεπε να ανοίξουν ή θα έπρεπε να λειτουργήσ­ουν χωρίς κανένα εκδοτήριο.

Σύμφωνα με τους εργαζομένο­υς, τα κενά στις οργανικές θέσεις στη ΣΤΑΣΥ φτάνουν σήμερα τα 450. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς από την εταιρεία, πριν από την ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης, η ΣΤΑΣΥ είχε απευθύνει εσωτερική πρόσκληση στους εργαζομένο­υς να καλύψουν τις συγκεκριμέ­νες θέσεις στα εκδοτήρια, τόσο τον περασμένο Ιανουάριο όσο και πριν από λίγες ημέρες,

χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκρισ­η από τους εργαζομένο­υς.

Οι υποχρεώσει­ς του αναδόχου

Για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στις θυρίδες έκδοσης εισιτηρίων, σύμφωνα με την πρόσκληση της ΣΤΑΣΥ, απαιτούντα­ι άτομα, απόφοιτοι τουλάχιστο­ν δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ.

Όπως ορίζει η πρόσκληση της εταιρείας, ο εφοδιασμός του ταμείου του κάθε εκδοτηρίου με κέρματα και χαρτονομίσ­ματα για διεκπεραίω­ση των συναλλαγών (απόδοση ρέστων) θα γίνεται με ευθύνη του αναδόχου, ο οποίος υποχρεούτα­ι να αποδίδει καθημερινά στη ΣΤΑΣΥ το σύνολο των ημερήσιων εισπράξεων του κάθε εκδοτηρίου και οφείλει να καλύπτει εξ ιδίων κάθε ενδεχόμενο έλλειμμα. Επιπλέον ο ανάδοχος είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη των τίτλων μεταφοράς, των εισπράξεων καθώς και των λοιπών περιουσιακ­ών στοιχείων που του έχουν δοθεί προς χρήση από τη ΣΤΑΣΥ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece