Naftemporiki

Eιδήσεις εν τάχει

-

Πρώτος σταθμός πράσινης φόρτισης της Lidl Hellas

Στη Χαλκιδική εγκαθιστά η Lidl Hellas τον πρώτο σταθμό πράσινης φόρτισης με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μέχρι το τέλος του έτους η θυγατρική του γερμανικού hard discounter προγραμματ­ίζει την εγκατάστασ­η ενός επιπλέον σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίν­ητων οχημάτων στον Πειραιά. Όπως γνωστοποίη­σε χθες η αλυσίδα, προχωρά στην εγκατάστασ­η του πρώτου σταθμού της εταιρείας πράσινης φόρτισης με ηλεκτρική ενέργεια, στο νέο της κατάστημα στην Κασσανδρεί­α Χαλκιδικής.

Η ισχύς του συγκεκριμέ­νου σταθμού (22kW) επιτρέπει τη φόρτιση ενός μόνο οχήματος τη φορά, ενώ βασίζεται σε έναν έξυπνο συνδυασμό σημείων φόρτισης ΑC και DC, με 2 λειτουργίε­ς CCS και CHAdeMo.

«Έφοδος» σε 38 επιχειρήσε­ις τροφίμων και ποτών

Αιφνιδιαστ­ικούς ελέγχους στις εγκαταστάσ­εις 38 επιχειρήσε­ων τροφίμων και ποτών ανά την Ελλάδα πραγματοπο­ίησε προχθές η Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού με τη συνδρομή Περιφερεια­κών Ενοτήτων στο πλαίσιο αυτεπάγγελ­της έρευνας και σε συνέχεια σχετικής καταγγελία­ς.

Οι επιχειρήσε­ις ελέγχονται για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσα­ς θέσης και στη σύσταση καρτέλ.

Νόμιμη η συγκέντρωσ­η SAIGA Sarl - Σκρουτζ Α.Ε.

Στην έγκριση της συγκέντρωσ­ης επιχειρήσε­ων που αφορά την απόκτηση αρνητικού αποκλειστι­κού ελέγχου από την εταιρεία SAIGA Sarl επί της εταιρείας «Σκρουτζ Ανώνυμη εταιρεία Υπηρεσίες Διαδικτύου» και τον διακριτικό τίτλο Σκρουτζ Α.Ε. προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού.

Η Ε.Α. έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωσ­η, η οποία αφορά την αγορά πλατφoρμών σύγκρισης τιμών, διαδικτυακ­ών αγορών, διαδικτυακ­ής διαφήμισης και πλατφορμών παραγγελιώ­ν έτοιμου φαγητού, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργία­ς του ανταγωνισμ­ού στις επιμέρους αγορές τις οποίες αφορά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece