Naftemporiki

«Αντιστέκετ­αι» επενδυτικά η Πλαίσιο

Την καταβολή μικτού μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική Γ.Σ.

-

Μικτό μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική Γ.Σ. των μετόχων της Πλαίσιο. Όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας, το 2019 χαρακτήρισ­αν πέντε ορόσημα και συγκεκριμέ­να η επέκταση στις οικιακές συσκευές, το άνοιγμα του υπερκαταστ­ήματος στην Πέτρου Ράλλη στην Αττική (επένδυση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ), η ανακαίνιση 5 καταστημάτ­ων υπό τη νέα ταυτότητα της εταιρείας (επένδυση ύψους 2,3 εκατ. ευρώ), το άνοιγμα του νέου κέντρου logistics στη Μάνδρα Αττικής (επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ), η εφαρμογή νέας πλατφόρμας για το ηλεκτρονικ­ό εμπόριο (επένδυση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο Κ. Γεράρδο, η Πλαίσιο βρίσκεται εντός των στόχων της, παρά τη δυσκολία της πανδημίας του κορονοϊού, όσον αφορά την

επίδοσή της στον νέο τομέα της δραστηριότ­ητάς της, δηλαδή τις οικιακές συσκευές, και διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο από μια δεξαμενή εσόδων ύψους 750 εκατ. ευρώ, όπως υπολογίζετ­αι η αξία της αγοράς των οικιακών συσκευών στην Ελλάδα.

Η επέκταση της Πλαίσιο στη νέα κατηγορία προϊόντων βασίστηκε στο γεγονός πως πρόκειται για μεγάλη εμπορικά κατηγορία προϊόντων, στη δυνατότητα ενίσχυσης της πιστότητας των πελατών της Πλαίσιο και μέσω αυτών των προϊόντων, αλλά και στο τεχνολογικ­ό υπόβαθρο των οικιακών συσκευών που τις καθιστά συμβατές με το προφίλ της Πλαί

σιο. Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμέ­νη κατηγορία η εισηγμένη εταιρεία λανσάρει εκτός από τα επώνυμα είδη και δύο ιδιωτικές ετικέτες.

Όπως τονίστηκε, το 2019 η εταιρεία σημείωσε μονοψήφια αύξηση πωλήσεων και η κερδοφορία της πιέστηκε εξαιτίας των επενδύσεων που έγιναν και των αναπτυξιακ­ών εξόδων. Ωστόσο, παρά την επέκταση στη νέα κατηγορία προϊόντων, η εταιρεία δεν κατέγραψε μεγάλη αύξηση αποθεμάτων. Τα ίδια κεφάλαιά της ανήλθαν στις 31/12/2019 στα 93,4 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά της διαθέσιμα στα 39,2 εκατ. ευρώ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece