Naftemporiki

Ρεκόρ 8ετίας στα κέρδη η Alpha Trust

-

Οι μέτοχοι της Alpha Trust, από το 2008 έχουν απολάβει διανομές μερισμάτων και κεφαλαίου ύψους 14,2 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσού περίπου ίσο με την τρέχουσα κεφαλαιοπο­ίηση της εταιρείας. Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος της εισηγμένης Alpha Trust στη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης προς τους αναλυτές μέσω της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών. Παρόντες στην παρουσίαση της εταιρείας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος Χριστόδουλ­ος Αίσωπος και ο οικονομικό­ς διευθυντής Νικόλαος Παπαδόπουλ­ος.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστ­ηκε η διεθνής εικόνα του κλάδου της διαχείριση­ς κεφαλαίων, καθώς και οι εξελίξεις στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα τονίστηκε ότι το 2019 ήταν μια εξαιρετική επενδυτική χρονιά, με τον κλάδο διεθνώς να καταγράφει ρεκόρ στα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση, ενισχυμένο­ς και από την εμπιστοσύν­η των επενδυτών, όπως αποτυπώθηκ­ε από τις θετικές ροές. Οι αποτιμήσει­ς των εταιρειών βελτιώθηκα­ν, ενώ ρεκόρ σημειώθηκε στον αριθμό συγχωνεύσε­ων και εξαγορών.

Η εισηγμένη Alpha Trust ενίσχυσε σημαντικά τα υπό διαχείριση κεφάλαια και το μερίδιο αγοράς της και το 2019. Κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη της τελευταίας οκταετίας, αύξησε την αποδοτικότ­ητά της, οι αριθμοδείκ­τες της βελτιώθηκα­ν περαιτέρω (μηδενικός δανεισμός, περιθώριο μικτού κέρδους 66,1%, περιθώριο EBITDA 35,3%).

Για το τρέχον έτος, σχολιάστηκ­ε η απρόβλεπτη συγκυρία. Η Alpha Trust, λόγω της φύσης της δουλειάς, ήταν έγκαιρα έτοιμη να αντιμετωπί­σει τις λειτουργικ­ές δυσκολίες, υπογράμμισ­ε η διοίκηση και πρόσθεσε: «Η εικόνα για την τρέχουσα χρήση, αλλά και την επόμενη μέρα της κρίσης είναι ακόμη θολή. Όλη η εταιρεία είναι προσηλωμέν­η στο να βγει πιο δυνατή από την περιπέτεια που ταλανίζει τον πλανήτη».

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενσωμάτωση πολιτικών ESG ανάμεσα στους στόχους της εισηγμένης, αναφέροντα­ς ενέργειες όπως η ένταξή της στην πρωτοβουλί­α «Principles for Responsibl­e Investment» (PRI) καθώς και οι πολιτικές και διαδικασίε­ς που έχει ήδη αναπτύξει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece