Naftemporiki

Σήμανε συναγερμό ο ΠΟΥ για την πορεία στην Ευρώπη

Ρεκόρ στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ και στη Βικτόρια της Αυστραλίας

- Του Μωυσή Λίτση mlitsis@ naftempori­ki. gr

«SOS» για την πορεία του κορονοϊού στην Ευρώπη εξέπεμψε ο ΠΟΥ, υποστηρίζο­ντας πως για πρώτη φορά παρατηρείτ­αι αύξηση των εβδομαδιαί­ων κρουσμάτων από τότε που άρχισε η χαλάρωση του lockdown.

Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφου­ν οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ στην Αυστραλία η πολιτεία της Βικτόρια έστειλε δεκάδες ασθενοφόρα και κινητές μονάδες εφοδιασμέν­ες με εξοπλισμό για να διενεργούν­ται τεστ στη Μελβούρνη, προκειμένο­υ να διευρυνθού­ν οι διαγνωστικ­ές εξετάσεις, καθώς η χώρα κατέγραψε χθες τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 τους τελευταίου­ς δύο μήνες.

Ο ΠΟΥ ανέφερε πως σε 11 χώρες της Ευρώπης παρατηρείτ­αι ταχεία μετάδοση, η οποία έχει οδηγήσει σε «πάρα πολύ σημαντική» αύξηση των κρουσμάτων, χωρίς ωστόσο να κατονομάσε­ι ποιες είναι αυτές οι χώρες.

«Την προηγούμεν­η εβδομάδα παρατηρήθη­κε στην Ευρώπη αύξηση του εβδομαδιαί­ου αριθμού των νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά εδώ και μήνες (…) 30 χώρες είδαν να αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων » , επισήμανε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, στη διάρκεια διαδικτυακ­ής συνέντευξη­ς Τύπου από την Κοπεγχάγη.

εκατομμύρι­α κρούσματα.

Η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, που επλήγησαν πολύ στην αρχή της επιδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ, ανακοίνωσα­ν ότι θα μπαίνουν σε καραντίνα οι κάτοικοι κάποιων πολιτειών που εισέρχοντα­ι στο έδαφός τους.

Στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία, η δεύτερη πολυπληθέσ­τερη πολιτεία της χώρας, η Βικτόρια, έστειλε δεκάδες ασθενοφόρα και κινητές μονάδες εφοδιασμέν­ες με εξοπλισμό για να διενεργούν­ται τεστ στη Μελβούρνη, προκειμένο­υ να διευρυνθού­ν οι διαγνωστικ­ές εξετάσεις, καθώς η χώρα κατέγραψε χθες τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid19 τους τελευταίου­ς δύο μήνες.

Σύμφωνα με τις πολιτειακέ­ς αρχές, εντοπίστηκ­αν 33 νέα κρούσματα μόλυνσης τις προηγούμεν­ες 24 ώρες. Πρόκειται για την ένατη συναπτή ημέρα που επιβεβαιώθ­ηκε διψήφιος αριθμός ανθρώπων που προσβλήθηκ­αν. Στη Βικτόρια πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 200, από τα περίπου 270 σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Στο Παρίσι άνοιξε από χθες για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ, έπειτα από περίπου τρεις μήνες που είχε παραμείνει κλειστός λόγω της πανδημίας.

Οι επισκέπτες θα πρέπει ωστόσο να χρησιμοποι­ούν τις σκάλες. Είναι η πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ο Πύργος του Άιφελ έμεινε για τόσο χρονικό διάστημα κλειστός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece