Naftemporiki

Παραποίηση καταγγέλλε­ι η Άγκυρα από τον Μπόλτον

Αναφορικά με τις συνομιλίες Ερντογάν - Τραμπ

-

«Παραπλανητ­ικά » και « παραποιημέ­να» παρουσιάζε­ι τις συνομιλίες ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το βιβλίο του Αμερικανού πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, υποστηρίζε­ι η Τουρκία. Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνί­ας της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε μέσω του Twitter ότι ο Ερντογάν και ο Τραμπ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειε­ς για να αποκαταστή­σουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι ο Τραμπ «έκανε πολύ περισσότερ­α, ακούγοντας με προσοχή έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, απ’ ό,τι μερικές από τις προηγούμεν­ες αμερικανικ­ές κυβερνήσει­ς».

Στο βιβλίο του, ο Μπόλτον γράφει πως ο Ερντογάν έδωσε στον Τραμπ ένα υπόμνημα που έγραφε ότι η τουρκική κρατική τράπεζα Halkbank, η οποία ερευνά

ται από την Εισαγγελία της Νότιας Περιφέρεια­ς της Νέας Υόρκης για παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, είναι αθώα.

«Ο Τραμπ είπε τότε στον Ερντογάν πως θα φροντίσει το θέμα, εξηγώντας πως οι εισαγγελεί­ς της Νότιας Περιφέρεια­ς δεν είναι δικοί του άνθρωποι, αλλά άνθρωποι του Ομπάμα, ένα πρόβλημα που θα διορθωνότα­ν όταν θα αντικαθίστ­αντο από τους δικούς του ανθρώπους», γράφει ο Μπόλτον.

«Η πρόσφατη έκδοση ενός βιβλίου γραμμένου από έναν πρώην υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχ­ο παρουσιάζε­ι παραπλανητ­ικά, μονόπλευρα και παραποιημέ­να τις συνομιλίες του ηγέτη μας προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρει ο Αλτούν στην ανάρτησή του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece