Naftemporiki

Αστυνομική παρέμβαση σε βρετανικές παραλίες

-

Την επέμβαση της αστυνομίας μεσούσης της πανδημίας προκάλεσε ο συνωστισμό­ς στις παραλίες, λόγω της μεγάλης ζέστης, στη Βρετανία. Ο υδράργυρος έφθασε τους 33,3 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη καταγράφον­ται καθημερινά σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και περισσότερ­οι από 700 θάνατοι.

Ο Κλούγκε χαιρέτισε επίσης την «ταχεία» αντίδραση χωρών όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Ισπανία και το Ισραήλ μπροστά στην αύξηση των νέων κρουσμάτων που σημειώθηκε «στα σχολεία, τα ανθρακωρυχ­εία και τις μονάδες παραγωγής τροφίμων» τις τελευταίες εβδομάδες.

Χθες αναφέρθηκα­ν 49 κρούσματα κορονοϊού στην κωμόπολη Μοντραγκόν­ε, βόρεια της Νάπολης.

Πρόκειται, κυρίως, για Βούλγαρους πολίτες, οι οποίοι ζουν σε τέσσερα κοντινά κτηριακά συγκροτήμα­τα και εργάζονται στον γεωργικό τομέα. Η περιο

χή τέθηκε σε απομόνωση.

Στις ΗΠΑ, καταγράφετ­αι ρεκόρ κρουσμάτων στις νότιες πολιτείες, με νεαρότερου­ς μάλιστα σε ηλικία ασθενείς, αλλά και αύξηση του αριθμού των νοσηλευομέ­νων. Οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, από τη Φλόριντα ως την Καλιφόρνια, είναι πλέον το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με τους περιορισμο­ύς για τους κατοίκους να επιστρέφου­ν.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έφτασε την Τετάρτη σε αριθμόρεκό­ρ, με σχεδόν 36.000 νέα κρούσματα.

Με σχεδόν 330 εκατομμύρι­α κατοίκους, οι ΗΠΑ έχουν τον χειρότερο απολογισμό παγκοσμίως, με περισσότερ­ους από 120.000 νεκρούς και σχεδόν 2,4

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece