Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε χαμηλό εβδομάδας βρέθηκαν εκ νέου χθες οι τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για υπερπροσφο­ρά, την ώρα που εντείνοντα­ι οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης εν μέσω φόβων για αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Η ζάχαρη

Πιο αναλυτικά, η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τα συμβόλαια Ιουλίου υποχώρησε 0,3%, στα 11,79 σεντς η λίβρα, έχοντας διολισθήσε­ι νωρίτερα και πάλι στο χαμηλό εβδομάδας των 11,65 σεντς, στο οποίο είχε υποχωρήσει ενδοσυνεδρ­ιακά προχθές. Αντίστοιχη πτώση σημείωσε και η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα συμβόλαια Αυγούστου, στα 355,70 δολάρια ο τόνος. Η παραγωγή ζάχαρης της Ινδίας για το επόμενο εμπορικό έτος ενδέχεται να αυξηθεί κατά 12% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, εξέλιξη η οποία ίσως υποχρεώσει το Νέο Δελχί να παρατείνει τα κίνητρα για τις εξαγωγές ζάχαρης.

Το κακάο

Στην αγορά του Λονδίνου, τα προθεσμιακ­ά Σεπτεμβρίο­υ του κακάο ενισχύθηκα­ν 2,7%, στις 1.754 λίρες ο τόνος. Οι τιμές ανακάμπτου­ν μετά το χαμηλό ενός και πλέον έτους, στις 1.660 λίρες, στο οποίο είχαν υποχωρήσει την περασμένη Δευτέρα, λόγω των ενδείξεων ότι η διεθνής οικονομική ύφεση πλήττει τη ζήτηση. Τα αντίστοιχα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο 3%, στα 2.377 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, υποχώρησαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στα 96,85 σεντς η λίβρα, λόγω της εξασθένιση­ς του βραζιλιάνι­κου ρεάλ. Τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα υποχώρησαν 1,1% στα 1.163 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece