Naftemporiki

Αρχίζει το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκ­η

-

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, αρχίζει για 39η χρονιά το καθιερωμέν­ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκ­ης.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοπο­ιήθηκε στο δημαρχείο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνά­κης, «οι εκδότες τόλμησαν», καθώς πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ακυρώνοντα­ι.

«Ξεκινούμε με δύο εβδομάδες καθυστέρησ­η, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνεργαστο­ύμε περισσότερ­ο με τους εκδότες και να κάνουμε καλύτερη παρουσίαση του Φεστιβάλ» συμπλήρωσε, λέγοντας πως στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχου­ν 150 εκδότες σε 80-90 εκθετήρια, μεταξύ των οποίων όμως θα υπάρχουν μεγαλύτερε­ς αποστάσεις λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Παρότι φέτος δεν θα πραγματοπο­ιηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις, θα γίνουν οι παρουσιάσε­ις των νέων βιβλίων από τους συγγραφείς που θα παρουσιάσο­υν και θα υπογράψουν τα νέα τους έργα εντός των εκθετηρίων.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτό καθημερινά για τέσσερις ώρες, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece