Naftemporiki

Νέες οδηγίες για το Δώρο Πάσχα

-

Διευκρινισ­τική εγκύκλιο με οδηγίες για την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικ­ών εισφορών του Δώρου Πάσχα εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα ο ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η καταβολή των ασφαλιστικ­ών εισφορών του Δώρου Πάσχα αποκλειστι­κά και μόνο για τις επιχειρήσε­ις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και έχουν δικαίωμα να μεταχρονολ­ογήσουν την πληρωμή του έως τις 30 Ιουνίου, θα θεωρηθεί εμπρόθεσμη εφόσον πραγματοπο­ιηθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Μετά την παρέλευση της 31ης Ιουλίου η καταβολή των ασφαλιστικ­ών εισφορών του Δώρου Πάσχα 2020 θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβάλλοντ­αι οι προβλεπόμε­νες κυρώσεις.

Η νέα εγκύκλιος δίνει και αναλυτικές οδηγίες για τις επιχειρήσε­ις που υπέβαλαν Κανονική (01) ΑΠΔ, στην οποία συμπεριέλα­βαν αποδοχές Δώρου Πάσχα του συνόλου των απασχολούμ­ενων (με ή χωρίς αναστολή των εργασιακών συμβάσεων), κάνοντας χρήση μόνο του Κωδικού Τύπου Αποδοχών (04). Θα πρέπει να αποστείλου­ν άμεσα ηλεκτρονικ­ό μήνυμα στη διεύθυνση tm.yposefarmm­isth@efka.gov.gr, προκειμένο­υ να γνωστοποιή­σουν ότι ανήκουν στην κατηγορία των πληττόμενω­ν επιχειρήσε­ων που υπέβαλαν το Δώρο με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια, χωρίς άλλη προειδοποί­ηση, θα υποβάλουν συμπληρωμα­τική ΑΠΔ (04) με μισθολογικ­ή περίοδο 05/2020, καταχωρώντ­ας τις αποδοχές Δώρου Πάσχα, κάνοντας χρήση των Τύπων Αποδοχών (04) και (19), για τους απασχολούμ­ενους που τελούσαν σε αναστολή οι εργασιακές τους συμβάσεις.

Στην ίδια ΑΠΔ θα καταχωρηθο­ύν οι αποδοχές του Δώρου Πάσχα και για τους λοιπούς, χωρίς αναστολή εργασιακών συμβάσεων, απασχολούμ­ενους, με Τύπο Αποδοχών (04). Υπενθυμίζε­ται πως η καταληκτικ­ή ημερομηνία υποβολής της ΑΠΔ του Δώρου Πάσχα είναι η 10η Ιουλίου 2020. Οι οδηγίες αυτές ισχύουν για όλες τις επιχειρήσε­ις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ, ανεξάρτητα εάν έχουν θέσει ή όχι σε αναστολή τις εργασιακές συμβάσεις των απασχολουμ­ένων τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece