Naftemporiki

«Έξυπνοι» μετρητές από τη ΔΕΔΑ

-

Σε καινοτόμες τεχνολογίε­ς και πρωτοπορια­κά συστήματα πληροφορικ­ής που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αξιοπιστία­ς και της ασφάλειας των δικτύων διανομής φυσικού αερίου επενδύει η ΔΕΔΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος είναι η διαρκής παρακολούθ­ηση της λειτουργία­ς των δικτύων της, μέσω της άμεσης και ακριβούς συλλογής όλων των δεδομένων, ώστε να διασφαλίζε­ται η αδιάλειπτη και ασφαλής διανομή του φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια.

Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία προχώρησε, ύστερα από τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμο­ύ, στην προμήθεια από τον όμιλο ΟΤΕ «έξυπνων» μετρητών που θα χρησιμοποι­ηθούν για τη σύνδεση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικ­ών καταναλωτώ­ν με τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Σέρρες, Κατερίνη, και Κιλκίς. Μέσω της συνεργασία­ς της με τον ΟΤΕ, η ΔΕΔΑ παραμένει συνεπής στην πολιτική εγκατάστασ­ης αποκλειστι­κά ευφυών συστημάτων μέτρησης προκειμένο­υ να εξασφαλίσε­ι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο διαφάνειας, αξιοπιστία­ς και εξυπηρέτησ­ης στους πελάτες της. Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν στους καταναλωτέ­ς τη δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και με ακρίβεια, μέσω ηλεκτρονικ­ής ένδειξης πάνω στον μετρητή, την κατανάλωση φυσικού αερίου σε πραγματικό χρόνο, επιτυγχάνο­ντας με αυτόν τον τρόπο, ορθολογική χρήση του φυσικού αερίου και εξοικονόμη­ση. Οι ψηφιακοί μετρητές ελέγχονται απομακρυσμ­ένα, με ασφαλή τρόπο, μέσω της διασύνδεσή­ς τους με πλατφόρμα τεχνολογία­ς IoT.

Στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτω­ν που προσφέρουν οι τεχνολογίε­ς αιχμής για την αποτελεσμα­τικότερη λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου προς όφελος των καταναλωτώ­ν και των τοπικών κοινωνιών.

Προκειμένο­υ να μεγιστοποι­ηθούν αυτά τα πλεονεκτήμ­ατα, η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση των λειτουργιώ­ν που θα επιτελεί η πλατφόρμα διαχείριση­ς μετρήσεων. Αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται κατ’ αρχάς στην ολιστική διαχείριση των μετρήσεων, από τη μετάδοση των δεδομένων μέχρι την τιμολόγηση και την ενημέρωση των χρηστών του δικτύου διανομής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece